DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vandoorne csak örülni tud Alonsónak

Fernando Alonso jövőre új csapattársat kap Stoffel Vandoorne személyében, az ifjú belga pedig úgy véli, keresve sem találhat jobb mércét a kétszeres F1-es bajnoknál.

Bár Nico Rosberg visszavonulása után a szakma nagy része Fernando Alonsót tippelte a német helyére a Mercedesnél, egyre valószínűbb, hogy a spanyol jövőre negyedik szezonját is megkezdheti a McLarennél. Ez azt is jelenti, hogy fiatal csapattársat kap a 2015-ös GP2-győztes Stoffel Vandoorne személyében, aki éppen őt helyettesítette Bahreinben, miután az orvosok nem engedték rajthoz állni melbourne-i bukását követően. Vandoorne érkezését komoly várakozás előzi meg, amely egyrészt pozitív rá nézve, másik oldalról viszont némi nyomást is helyez a vállaira, hiszen egy kétszeres világbajnok oldalán kell megmutatnia, hogy mire képes.



A belga az F1i.com-nak adott interjújában elmondta, egyáltalán nem bánja, hogy a sportág egyik legtöbbre tartott pilótája lesz a csapattársa jövőre, sőt, ez kedvezhet is számára. „Nagyon jó, hogy együtt versenyezhetek Fernandóval jövőre, mert mindenki nagyra értékeli őt, a Forma-1 jelenlegi egyik leggyorsabb pilótájáról van szó, és bármikor pályára lép, folyamatosan magas szinten teljesít” – nyilatkozta Vandoorne, aki az idei szezont „száműzetésben”, a japán Super Formulában teljesítette, ahol két győzelmet is szerzett. „Nagyszerű mércét jelent, hiszen ha remekül boldogulok vele, az a karrieremnek is jót fog tenni.”

Bár Button úgy döntött, véglegesen vissza kíván vonulni a Forma-1-ből, a McLarennek továbbra is opciós joga van rá 2018-ra – Vandoorne szerint azonban ez a tény egyáltalán nem jelent nyomást számára. „Amikor bekerülsz a Forma-1-be, a körülményektől függetlenül a lehető legjobban kell teljesítened, és ez minden bizonnyal így lesz jövőre is. Arra fogok koncentrálni, hogy a legjobb formámat hozzam, hogy keményen dolgozzak a csapatért, és motiváljak mindenkit – szerintem ezek a legfontosabbak. Hogy milyen eredményt érhetünk el ezzel, még kérdés, de mindent bele fogunk adni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: