DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ecclestone Alonsót választaná Rosberg helyére

Míg a korábbi F1-esek Nico Rosberg lelki erejét dicsérik, hogy világbajnokként képes abbahagyni, Bernie Ecclestone úgy véli, egyszerűen el akarja költeni a pénzét. Vélemények a bajnok visszavonulásáról.

Hogy mennyire váratlanul érkezett Nico Rosberg visszavonulásának híre, azt jól mutatja, hogy még az F1 ura, Bernie Ecclestone – akinek alapos rálátása van a színfalak mögött játszódó eseményekre – sem tudott arról, mire készült a sportág legújabb világbajnoka.

„Ugyanolyan sokként ért engem, mint magukat. Tegnap este vacsoráztam Totóval (Wolff, a Mercedes motorsportfőnöke), és nyilván semmit sem mondhatott nekem az egészről” – nyilatkozta Ecclestone a Reuters hírügynökségnek telefonon. Ami a visszavonulás okát illeti, a brit egyszerűbb érvet talált, mint az, hogy valóra vált egy 25 éve dédelgetett álom: „Több időre van szükség, hogy elköltse a pénzét, ennyi.”



Lewis Hamilton nem fog beleszólni abba, kit választ új csapattársának a Mercedes, Ecclestone pedig Fernando Alonsót nézné meg az élcsapatban: „Azt hiszem, ez valóra válhat, majd meglátjuk. A menedzsment most új a McLarennél, talán elege van abból, hogy ott van, és talán nekik is elegük van belőle” – fejtegette, majd azzal folytatta, Max Verstappen lenne a nyilvánvaló választás, de ő nem fog csapatot váltani, ahogyan Sebastian Vettel sem: „Nem hiszem, hogy akarna Lewis mellett lenni.”

A háromszoros világbajnok Jackie Stewart, azon kevesek egyike, akik győztes évük végén vonultak vissza, Rosberg bátorságát dicsérte: „Ezek nagy hírek, mert igen kevés versenyző volt elég bátor ahhoz, hogy megtegye, amit Nico tett. Vagy elég bölcs. Mennyi idős? 31 éves, hárommal fiatalabb, mint én, mikor visszavonultam. Tudni, mikor hagyd abba, az egyik legnehezebb dolog az életben. Ritkán történik meg, amikor az ember megválaszthatja. Az idő majd eldönti, hogy helyesen határozott-e. Sokan félig visszavonultak, aztán visszatértek, ami általában hibának bizonyult” – mondta a Telegraph Sportnak Stewart.

„Meglepő, egyben hihetetlenül következetes döntés volt. Őrült érzések törtek ki belőle a verseny után, nem is igazán ismertem fel” – fogalmazott az Auto Motor und Sportnak Gerhard Berger, aki segített a németnek tárgyalni szerződése meghosszabbításáról, mint látjuk, feleslegesen. „Én a pályafutásom egy mélypontján voltam, mikor úgy döntöttem, abbahagyom. Nico viszont a csúcson van. Ebben a helyzetben hihetetlen erőre van szükség” – magyarázta Berger, aki hozzátette: „Most hívnám Vettelt vagy Alonsót. Biztosan van valamilyen kilépési záradék a szerződésükben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: