DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

Hamilton büszke Rosbergre, nem fog piszkosan játszani

A brit F1-es nem fogadja meg a tanácsokat, és nem fogja szándékosan feltartani a csapattársat. Helyette meglepő módon arról beszélt, öröm a német mellett versenyezni.

A 2016-os bajnoki címről döntő Abu Dhabi Nagydíj előtt rendhagyó módon zajlott a hivatalos sajtótájékoztató: előbb a hagyományos formátum szerint beszélt öt pilóta, majd átadták a helyüket Lewis Hamiltonnak és Nico Rosbergnek. Bár az eseményről beszámoló Sky Sports kiemeli, a páros nem fogott kezet, mikor egy kép kedvéért erre kérték őket, az üldöző szerepében levő Hamilton tisztelettel beszélt riválisáról, és felelevenítette, gyerekkori barátjáról van szó.

„Ha eltekintünk arról, hogy mindkettőnket versenyszellem hajt, akkor büszke vagyok rá, ahogyan idén vezetett” – beszélt Hamilton Rosbergről úgy, ahogyan kevesen várták volna tőle. Még az is hozzátette, „öröm” a német csapattársának lenni.



A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner javasolta azt Hamiltonnak, hogy lemaradása miatt – ha megnyeri a versenyt, Rosberg csak negyedik lehet, hogy a brit legyen a világbajnok – fel kellene tartania a mezőnyt, hogy mások megelőzhessék a másik Mercedest. Hamilton azonban nem akar „piszkosan játszani”, ahogy ő fogalmazott.

„Ha én leszek elöl, olyan messzire akarok húzni tőle, amennyire az lehetséges. Egy harminc másodperces különbség fájdalmas vereség az ellenfelednek. Márpedig egy ilyen kimenetel számomra inkább teljesítmény, és értékesebb, mintha szándékosan feltartanám a csapattársam. Ráadásul lehet, hogy jó ötletnek tűnik, a gyakorlatban azonban kevésbé lenne az, figyelembe véve a két hosszú DRS-zónát” – mondta Hamilton, azt is hozzátéve, egyáltalán nincs garantálva, hogy a párosból ő lesz előrébb: „Nico indult a pole-pozícióból itt az elmúlt két évben, nagyon gyors a pályán. Általában én is erős szoktam lenni itt, az elmúlt két évet mégsem húztam be. Most ez lesz az egyedüli célom.”

Rosberg szintén rámutatott kettejük kölcsönös elismerésére: „A régi napok alapvető tisztelete továbbra is megvan bennünk. Legbelül sokra becsülöm Lewist azért, amit az autóban és azon kívül mutat. Voltak nehéz pillanataink, de egészében nézve idén előrelépés történt. A kapcsolat általánosságban nézve semleges, de nem szabad elfelejteni, milyen nehéz körülmények között zajlik” – fogalmazott a német. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: