DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

F3-as reménységgel erősíthet a Mercedes

Az idei F3-as Európa-bajnokság harmadik helyezettje jövőre szintet lép, és hírek szerint a Mercedes F1-es csapata már le is csapott rá, mint az istálló fejlesztőpilótája.

Esteban Ocon és Pascal Wehrlein továbbra is a brackley-i istálló kötelékébe tartozik, de F1-es elfoglaltságaik mellett nem kimondottan a Mercedes szekerét lendítik előre. A csapat a hírek szerint ezen kíván változtatni George Russell leigazolásával: a 18 éves brit pilóta 2016-ban két győzelemmel bronzérmes pozícióban zárta az F3-as bajnokságot, a hétvégén Makaóban pole-ból indulhatott, 2014-ben pedig a brit F4 bajnoki címét gyűjtötte be,melynek elismeréseként egy évvel ezelőtt vezethette a McLaren 2011-es autóját.



A mercedeses szerepvállalást egyelőre az Autosport hozta nyilvánosságra, az viszont biztosnak tekinthető, hogy Russell jövőre már a GP3-ban tekerheti a kormányt az ART Grand Prix-nél. „Ott leszek Abu Dhabiban csütörtökön, és találkozni fogok néhány emberrel a hétvége folyamán” - nyilatkozta a brit az Autosportnak. „Majdnem 100%-ban kijelenthetem, hogy a GP3-ban fogok versenyezni jövőre - ez logikus lépésnek tűnik karrierem szempontjából és a körülöttem lévők is helyeslik a döntést. Még nem döntöttük el, hogy melyik csapatot választjuk, az abu dhabi hétvége után többet tudunk majd.”

Az idei F3-as bajnok Lance Stroll 2017-ben már a Williams színeiben ott lesz az F1-es rajtrácson, ahogyan a sorozat 2014-es első helyezettje, Esteban Ocon is teljes szezont teljesíthet a Force Indiánál. Az idei autósport-évad egyik legfoglalkoztatottabb versenyzője, az F3-ban tavaly diadalmaskodó Felix Rosenqvist számára azonban valószínűtlen, hogy a közeljövőben a Forma-1-ben köthet ki, még nyár végén azt nyilatkozta a Formula.hu-nak, hogy sokkal valószínűbb a szerepvállalás az IndyCarban. A svéd azóta megszerezte első dobogós helyezését a Formula-E-ben, valamint a hétvégei Makaói Nagydíjon is pódiumra tudott állni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: