DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Verstappen nem akart durva lenni a rádióban

Max Verstappen sokak szerint arrogáns volt a csapatával a rádióban, mikor megkérték, hogy jobban vigyázzon a gumikra. A holland most elmondta, mi volt a valódi üzenete a mondatának.

Helmut Marko is nyilatkozott arról korábban, hogy a fiatal versenyző nem teljesített valami jól Austinban. A gumikezelés mellett a rossz bokszkiállás, és a helytelen félreállással sem segítette csapatát a fiatal holland.

Verstappen visszaemlékezett a körülményekre, mikor az üzenetet kapta: „Amikor rádiózok, az néha egy kissé arrogánsnak tűnik. Különösen a 'nem a negyedik helyért vagyok itt' mondatom, de abban a pillanatban ez járt a fejemben. Nem azért versenyzek, hogy negyediknek intsenek le a nap végén, a győzelemért akarok harcolni.”

 verstappen-vettel-austin-2016



A Red Bull pilótája elmondta, nem úgy gondolta a mondatát, mint ahogy az hangzott: „A rádióban ez durvának hangzik, és úgy, mintha nem hallgatnék a csapatomra, de nem ez az üzenetem feléjük. Ők mindig próbálnak nekem segíteni, tehát nem hinném, hogy ez az egész dolog hasztalan. Megpróbálunk ezen a téren is jobb munkát végezni.”

A fiatal versenyző így folytatta: „Az lenne a legjobb, ha kikapcsolnám, és nem rádióznék többet. De viccet félretéve, pilótaként mindig előre szeretnék haladni. Nyerni akarok, folyamatosan ez a célom. Próbálok előzni, ahogy Kimivel is megtettem legutóbb. Nicóval már nem működött a dolog.

Verstappen a rosszul időzített bokszkiállást is megmagyarázta: „Mindig vannak kódolt üzeneteink. Beszélünk néhány dologról, de én, amikor már egy órája vezetek, olyan mintha robotpilótaként működnék. Láttam, hogy Daniel kimegy a bokszba, gondoltam a következő körben nekem is jönni kell. Ez történt, csak magamra koncentráltam. Nem fog többet előfordulni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: