DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Marko: Verstappennek van még mit tanulnia

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója szerint az Amerikai Nagydíjon meglátszott, hogy Max Verstappen nem tud még mindent, ami az F1-ben sikerekhez, és a világbajnoki címhez vezet.

Austinban az energiaitalosok versenyzője is elismerte, hogy nem cselekedett túl okosan, amikor a kisesésekor rossz helyen húzódott le a pályán. Ez kétségtelenül csapattársának második pozíciójába került. Helmut Marko azonban nem ezeket a hibákat emelte ki Verstappen múlt hétvégi versenyéből.

 verstappen-austin-rajtracs-2016



Az Amerikai Nagydíj alatt a hollandot a csapatrádióban arra kérték, hogy jobban kímélnie a gumikat, ő viszont a következő választ adta: „Nem azért vagyok itt, hogy a negyedik helyen végezzek!”

Marko szerint nem ez a megfelelő hozzáállás Verstappentől: „Nem bánhat túl keményen a gumikkal. Ezt meg kell még tanulnia. Ha nem teszi, nem nyerhet versenyeket, és nem harcolhat bajnoki címekért sem. Meg kell találnia a megfelelő egyensúlyt a támadás és a nyugalom között.”

Az osztrák szakember úgy gondolja, hogy a Red Bull másik pilótája sokkal inkább tud ügyelni a gumikopásra: „Ha Danielhez viszonyítunk, Max lényegesen magasabb intenzitással használta a gumikat, és ezzel nem tudott gyorsabb lenni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: