DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Wolff: A 2017-es harc már most elkezdődött

Toto Wolff, a Mercedes F1-es csapatfőnöke úgy gondolja, hogy a Red Bull és a háromszoros bajnok német alakulat mostani csatái a 2017-es szezon szoros küzdelmét vetítik előre.

Az utóbbi versenyeken inkább a Red Bullról mondható el az, hogy közelebb kerültek a Mercedeshez, mint a Ferrariról. Ezt az is alátámasztja, hogy az olasz alakulat pilótái Monza óta nem tudtak dobogón ünnepelni. Christian Horner is úgy nyilatkozott, hogy egyre közelebb érzi csapata tempóját a németekéhez.

Wolff is hasonló véleményen van, szerinte a bajnoki cím és a győzelmek ellenére sokkal szorosabbak a versenyek, mint 2015-ben: „El kell ismerni, hogy jól csinálják a dolgukat. Felzárkóztak hozzánk, és a Renault-nál is nagyszerű munkát végeznek.”

 mercedes-red-bull-austin-2016



Az osztrák szakember úgy gondolja, hogy a Red Bull jövőre is nagy kihívója lesz csapatának: „A vázzal kapcsolatos szabályok nem igazán változtak az elmúlt időszakban, tehát nem lesznek könnyű versenyeink a hátralévő fordulókban. Az igazság az, hogy a 2017-es játszma már most elkezdődött.”

A Mercedes főnöke az Amerikai Nagydíjra is kitért nyilatkozata végén: „Azt vártuk, hogy egy kicsit közelebb lesznek az időmérőn, ami a versenyen így is lett, mivel nagyon erősek voltak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: