DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettelnek Adrian Newey autójára fáj a foga

Úgy tűnik, Sebastian Vettel ma már oda sem mehet korábbi főnökeihez úgy, hogy azzal ne indítson el egy őrült átigazolási pletykát. A Red Bullnál gyorsan megmagyarázták a helyzetet és elárulták a valódi okokat.

Az USA Nagydíj hétvégéje során Vettelt egy alkalommal hosszas beszélgetésbe bonyolódott a paddockban a Red Bull csapatvezetőjével és tervezőzsenijével, azaz Christian Hornerrel és az F1-es versenyhétvégére hosszú idő után ismét ellátogató Adrian Newey-val.

Nem is tartott sokáig, hogy egyes megfigyelőkben felmerüljön, Vettel talán már a csapathoz való jövőbeli visszatérés lehetőségeit feszegeti korábbi munkaadóival, különösen azt követően, hogy a Ferrarinál még nem akarták egyértelműen megerősíteni a német 2017 utáni maradását.

newey-red-bull



Persze ha ilyesmiről lett volna szó, a felek nem a nyilvánosság szeme láttára bonyolítanák le a tárgyalást, és egyébként sem ritka jelenség, hogy Vettel a hétvégék során összefut Red Bull-csapattagokkal, akikkel még mindig jó viszonyt ápol.

Helmut Markónak, az energiaitalos istálló tanácsadójának azonban tiszta vizet kellett öntenie a pohárba, mielőtt elharapózott volna egy újabb alaptalan pletyka, ezért nyíltan elárulta, hogy miről is folyt a diskurzus.

„Sebastian maga is vásárolni akar egy olyan Aston Martint, amelynek fejlesztésében Newey is segédkezik. Adrainnal most éppen azokat a különleges kéréseket beszélték meg, amelyeket szeretne a saját modelljén látni” - beszélt Marko arról az F1-es technológiát is használó hiperautóról, amin a szakember jelenleg dolgozik.

Newey már nem tölti be a Red Bull technikai igazgatójának szerepkörét, hiszen immár kevésbé foglalkozik a fejlesztés napi folyamataival, de persze a 2017-es, új aerodinamikai szabályok alapján épülő autó tervezéséből alaposan kiveszi a részét, mint azt most Horner megerősítette.

„Továbbra is nagyjából fele-fele arányban osztja be az idejét, mint korábban. A hét egyik felében az Aston Martin, a másikban a Formula-1-es autó tervezésén dolgozik. Azért van itt velünk ezen a hétvégén, hogy képbe kerüljön a pályán zajló folyamatokkal is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: