DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Mercedes: Ecclestone hagyja békén Rosberget

A 85 éves vezető szerint az F1-nek az tenne jót, ha ismét Hamilton nyerné a bajnoki címet – Rosbergnél még Kimi is jobb. A Mercedes elnöke, Niki Lauda felháborodott a kijelentésen.

Korábban sem volt titok, hogy Bernie Ecclestone úgy gondolja, nagy érdeklődést kiváltó karaktere miatt Lewis Hamilton a Formula-1 ideális nagykövete. Az Egyesült Államokban – ahol a vasárnapi futamot a brit kezdi meg pole-pozícióból – azt is kijelentette, Hamilton bajnoki címe jobbat tenne a sportnak, mintha Rosberg győzne év végén.

„Ha Nico nyerné a bajnoki címet, az jó lenne neki és a Mercedesnek, a sportot azonban nem segítené feltétlenül, mivel nem lehet miről írni vele kapcsolatban. Még Németországban sem segítene. Olyanra van szükség, mint Lewis” – mondta Ecclestone, aki azt is hozzátette: „Még Kimi is jobb munkát végez, mint Nico!”



Nem meglepő, hogy a Mercedes vezetőségében nem nézték jó szemmel Ecclestone kijelentését. A csapat elnökeként ténykedő Niki Lauda szólt vissza egykori főnökének – aktív pályafutása alatt megfordult Ecclestone csapatában, a Brabhamnél is.

„Túlzás és nem helyénvaló a potenciális F1-es világbajnokot kritizálni a bajnoki csata ilyen kritikus fázisában. Úgy gondolom, nagyon nem volt korrekt” – reagált a háromszoros világbajnok a Bild am Sonntag lapnak. Lauda azt sem érti, hogy lehet olyan mondani, valakinek a világbajnoki címe jobbat tenne a sportnak, mint egy másik pilótáé. „Annak kell bajnoknak lennie, aki a legtöbb ponttal rendelkezik a szezon végén. Ő érdemli meg a címet, és ezt mindenkinek tiszteletben kell tartania.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: