DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ferrari: Ezért kritizálnak minket állandóan

Az olasz istálló mostanság nem a legfényesebb napjait éli, és a sajtóban ismét belső válságokról lehet olvasni. Maurizio Arrivabene szerint kár a vészharangokat kongatni, a csapat körül mindig is ekkora volt a felhajtás.

A Ferrari az idei szezon második felében még csak egy dobogót szerzett, és ahogy a csapattól kezd távol kerülni a konstruktőri második hely, úgy szaporodnak a róluk szóló aggasztó hírek. Ismét terítékre került, hogy talán Arrivabenének is távoznia kell az istálló éléről, hiszen a továbbra is elmaradó áttörés miatt megromlott a légkör a csapaton belül, és újabb átszervezések közeledhetnek. Az olasz Austinban cáfolta, hogy bármi is megváltozott volna, elmondása szerint nincs abban semmi újdonság, hogy a média folyamatosan piszkálja őket.

raikkonen-ferrari



„A csapaton belüli légkör egyáltalán nem olyan, mint amit az emberek gondolnak, vagy amit az újságban lehet olvasni. De ez a sztori már nem új: a Ferrarit Olaszországban úgy kezelik, mint a nemzeti futballválogatottat. Normális a nyomás, normális a feszültség, normális a kritika - ezekkel együtt kell élnünk” - idézi őt az Autosport.

„A mi dolgunk az, hogy a feladatunkra koncentráljunk, hogy a saját utunkat járjuk. Aki Maranellóban, a Ferrarinál dolgozik, annak el kell fogadnia ezt a körítést, akár szereti, akár nem.”

Egy másik téma, ami gyakran felmerül a sajtóban és Arrivabene nem érti az okát, az Kimi Raikkönen idei szezonra történt megtáltosodása: a finn két olyan szezon után, amelyekben alaposan elmaradt aktuális csapattársa mögött, idén végig fej fej mellett halad Sebastian Vettellel a pontversenyben. De a csapatfőnök nem érzi, hogy ez miért hír egyáltalán.

„Mindenki meglepetéssel beszél Kimi teljesítményéről, pedig nincs itt min meglepődni” - mondta. „Világbajnoki címet szerzett, pont velünk, szóval elég gyors. Most már érzi mérnökcsapatának bizalmát, és Sebastiannal is nagyon jó a kapcsolata, ami szintén segít. Csak annyira van szüksége, hogy megbízzon a körülötte lévő emberekben, és akkor a legjobbját képes nyújtani.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: