DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso: Jól fog járni a Renault Hülkenberggel

Nico Hülkenberg 2017-re aláírt a Renault F1-es csapatához. Fernando Alonso szerint mindkét fél számára előnyös lesz ez a szerződés, és a spanyol azt is elárulta, miért gondolja így a dolgot.

Alonso a két világbajnoki címét a Renault színeiben szerezte meg. A 2005-ös és 2006-os világelső talán saját régi önmagát látja Hülkenbergben, aki szerinte ezzel az átigazolásával akár az F1 tetejére felérhet egy napon.

A német ugyan nem teljesít olyan jól idén, mint csapattársa, Alonso így is a legtehetségesebb pilóták közé sorolja a Force India jelenlegi pilótáját. Sokak szerint 2015-ben mutatta meg valódi tehetségét, amikor a Porsche színeiben megnyerte a Le Mans-i 24 órás versenyt.

alonso-hülkenberg-2016



A spanyol klasszis szerint a következő vezérelte a Renault jövőbeli pilótáját a csapatváltásra: „Úgy gondolom, hogy mindkét részről nagyon jó döntés született. Nicónak új kihívásra van szüksége a Force Indiánál töltött néhány év után.”

Alonso azt is elárulta, miért lehet gyümölcsöző Hülkenberg és a Renault kapcsolata: „Számomra ő az egyike a legtehetségesebb versenyzőknek, és az, hogy leigazolta az F1 egyik legnagyobb gyártója, nagy lehetőség neki a világbajnoki cím eléréséhez. Ugyanakkor a Renault-nak hatalmas esély ez, hiszen jövőre már az egyik legjobb pilóta is náluk versenyez.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: