DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Lesz-e Sauber-Honda a jövőben?

A svájci kiscsapat 2017-ben a Ferrari F1-es erőforrásait fogja használni, és év végén le is jár a szerződésük a maranellóiakkal. Hirek szerint új beszállítóra akarnak szert tenni.

A Honda hat év F1-es távollét után döntött úgy, hogy a McLaren partnereként visszatér a száguldó cirkuszba, s bár tavaly jelentősen elmaradtak a mezőny többi gyártójától, már év végén felmerült, hogy esetleg a motorpartner nélküli Red Bull-lal lépnek szövetségre. Ez azonban csak álom maradt, ahogyan egy második ügyfélcsapat lehetősége is, mind a mai napig. A Honda egyelőre nem tervezi a McLaren mellett egy másik gárda motorokkal való ellátását, annak ellenére hogy folyamatosan bővítik Milton Keynes-i bázisukat.



A Sauber 2010 óta a Ferrari erőforrásait használja, és nemrég bejelentették, hogy jövőre a 2016-os specifikációjú aggregátokat fogják megkapni Maranellóból. Sajtóhírek szerint azonban Hinwilben már azon dolgoznak, hogy a 2017 utáni időszakra egy új gyártót nyerjenek meg maguknak, a Honda pedig potenciálisan versenyképes partnerük lehetne a jövőben. „Az a tervünk, hogy 2018-tól több csapatot is ellássunk, de még nem kezdtünk el tárgyalni ez irányban” - idézte Yusuke Hasegawát, a Honda F1-es főnökét az F1i.com.

A Saubert illetően a japán szakember így fogalmazott: „Ha megkeresést kapunk egy csapattól, akkor komolyan beleássuk magunkat a részletekbe, és ez alapján döntünk majd” - tette hozzá. A Honda mindig is szeretett volna egy második csapatot, csak tavaly éppen a McLaren vétózta meg azt. Mindazonáltal Hasegawa az idén mutatott fejlődés ellenére is csak 50%-ban elégedett a Honda teljesítményével, hiszen a folyamatos pontszerzések mellé még mindig becsúsznak olyan katasztrofális hétvégék, mint amilyen a suzukai volt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: