DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Mégsem annyira elégedettek a Hondánál

A Japán Nagydíj gyenge eredménye és az idei évben elvégzett fejlesztések is segíthetnek nekik a jövőben, de az F1-es motorgyártónál úgy érzik, hogy csak 50%-ban lehetnek elégedettek.

Bár a 2016-os szezon során rengeteg olyan nyilatkozatott hallhattunk, amelyben végtelenül pozitívan beszéltek a jövőről a McLaren-Hondánál, Yusuke Hasegawa, a japánok Formula-1-es projektjének vezetője azonban megjegyezte: nem elégedettek maradéktalanul az idénnyel.

mclaren-honda-2016-spa



"Befejeztük a fejlesztéseinket erre az évre, de természetesen folytatjuk az erőforrás hangolását minden pályára" - mondta Hasegawa. "Az elégedettségi szintem 50%-os, mert ugyan sokat léptünk előre, de még nem tartunk ott, ahol a topcsapatok tartanak. Nyilván amit idén elvégeztünk, az segítségünkre lesz jövőre, de most teljesen 2017 első lépéseire koncentrálunk már."

A Japán Nagydíjon váratlanul lassú volt az istálló, a Honda saját közönsége előtt teljesen versenyképtelennek bizonyult - Hasegawa szerint ebből mindenképpen tanulni fognak. "Két pozitívumot tudok kiemelni erről a hétvégéről. Szerények és alázatosak leszünk a gyenge teljesítmény után, ami segíteni fog a csapatunknak és motiválni is fog minket, hogy jobban dolgozzunk a következő futamon. Ezen felül elment Jenson motorbüntetése is."

Az említett következő futamtól természetesen jobb eredményt vár. "Úgy gondoljuk, hogy Austin jobban fog nekünk feküdni, de ezt elég nehéz most megjósolni."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: