DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ocon: Nem mindig jó Verstappennel csatázni

A Manor és a Red Bull F1-es pilótái két évvel ezelőtt még az F3-ban gyűrték egymást és bár akkor Ocon győzött, szerinte nem volt mindig élvezetes a csatájuk - ő sokkal kevésbé agresszív.

Több rendkívül tehetséges fiatal pilóta kopogtat a Formula-1 ajtaján, vagy érkezett már meg a királykategóriába és közülük páran összecsaptak már korábban más sorozatokban is. Ilyen például Max Verstappen és Esteban Ocon is, hiszen ők az F3-ban hajtották egymást és végül Ocon lett a bajnok - ez mindössze két évvel ezelőtt történt. Azóta mindketten ott van a Formula-1-ben és Verstappen karrierje emelkedik meredekebben, hiszen már futamot is nyert a Red Bull-lal.

verstappen-tost-redbull-tororosso



A vezetési stílusát ugyanakkor sokszor túl agresszívnek találják, szenzációs védekezései és kőkemény támadásai is vertek már visszhangot korábban - most Ocont kérdezték erről. "Az FIA nem mindig örült ennek a stílusnak. Néha feszegette azt a határt, ami már igazán veszélyes volt. Gyakran kaptunk figyelmeztetéseket, de bár igazából sosem ütköztünk, ezek a harcok nem mindig voltak élvezetesek" - árulta el két évvel ezelőtti küzdelmükről a francia.

Ocon a Formula-1-ben is másképp vezet, nyugodtabban és letisztultabban, kevesebb körülötte az akció - persze ebben óriási szerepe van annak, hogy az ő autója jelenleg nem is alkalmas komoly csatározásra. A Manor pilótája azt azért megfogalmazta, hogy mi a különbség kettejük között: "Max sokkal agresszívebb nálam. Ő folyamatosan versenyez és csatázik, míg én csak akkor, ha szükséges" - magyarázta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: