DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Ezért védekezik ennyire jól Verstappen

A holland F1-es pilóta ismét a határokat feszegette Lewis Hamilton ellen és egy korábbi versenyző szerint ennek tényleg rossz vége lesz - azt is elmondta, hogy mi Verstappen védekezésének titka.

Max Verstappen Suzukában is nagyot védekezett a verseny végén, ahogy azt már megszokattuk tőle idén - a Mercedes fellebezett a Hamilton elleni manőveréért, de ezt később visszavonta a világbajnok istálló. A holland pilótát iszonyatosan nehéz megelőzni, erről akár Kimi Raikkönen is mesélhetne...

verstappen-redbull-2016-suzuka



"Max abban van a csúcson, hogy hogyan képes kontrollálni az autót, amikor a mögötte haladóra figyel" - magyarázta a titkot Martin Brundle, a korábbi Formula-1-es pilóta. "Normál esetben úgy védekezel egy kanyar előtt, hogy behúzódsz, a támadót pedig kívülre kényszeríted, akinek ilyenkor van választási lehetősége, hogy mit csinál, milyen ívet, szöget választ a kigyorsításhoz. Max azonban egy gondolattal többet vár, így a támadónak kell először döntenie, majd a holland erre reagál."

"Ez nagyon feszegeti a szabályosság és a biztonság határait, de amíg ennyire tökéletesen időzíti és hajtja végre, addig rendkívül hatékony és nem szabálytalan. Akkor viszont hogy a fenébe előzöd meg? Ezek a mozdulatai nagyon hasonlóak az 1987-es silverstone-i Mansell-Piquet csatához..." - vélekedik Brundle.

"Az FIA-nak lehet, hogy szigorítania kellene a szabályokon, mert előbb-utóbb a többi pilóta fel fogja őt repíteni a levegőbe, vagy mindenki ugyanígy fog vezetni. Hallottam már olyat, hogy minden fiatal pilóta ezt csinálja, szóval lehet, hogy ez az új vezetési stílus, de ha így van, akkor az autók repkedni fognak" - figyelmeztetett.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: