DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Grosjean elárulta a Haas következő célját

Az idei F1-es szezon meglepetéscsapata Ausztria óta nem szerzett pontot, de töretlenül bíznak a jövőbeli sikerekben - a gárda francia élpilótája elmondta, milyen új célokat tűztek ki maguk elé.

A hat évvel ezelőtt bemutatkozó F1-es csapatoknak (Lotus, Virgin, Hispania) dicsőségükre vált volna, ha már első évükben stabilan meg tudtak volna ragadni a középmezőnyben, a Haas idei teljesítményével azonban nem csak saját maguk, hanem a jövőbeli csatlakozók számára is igen magasra helyezte a mércét. Emberemlékezet óta nem láttunk olyat, hogy egy újonc gárda első két futamán hatodik és ötödik helyen végezzen egyik autójával - Romain Grosjean pedig valóban véghezvitte a lehetetlent, további pontokat szerezve a gárdának Szocsiban és Spielbergben.



Azóta azonban elmaradtak az eredmények, de a hét 11. hely, valamint a suzukai kettős Q3-as részvétel alátámasztja, van fejlődés az alakulatnál, a francia pedig ebből kiindulva szövögeti terveit a jövőre nézve. „A Haas számára az első cél a pontszerzés, a második pedig a top 5-ös helyezés volt ezeket pedig teljesítettük” - idézte a gpupdate.net a pilótát. „A következő az, hogy a csapat színeiben álljak dobogóra, ami fantasztikus lenne. Én szeretném megszerezni a csapat első győzelmét - nagyszerű az egész ötlet, Gene támogatása pedig sokat jelent nekünk. Günther és a többiek egészen különleges módon irányítják a csapatot, én pedig az akarok lennie, akire Haas-pilótaként emlékeznek majd.”

Grosjean Austinban 100. F1-es futamán fog rajthoz állni, a gárda első hazai versenyén. „Voltak jó és rossz pillanataink, de összességében remek éven vagyunk túl. Erősen hiszek a csapatban, és bízom benne, hogy fényes jövő áll előttünk. Sokkal többet tudtunk fejlődni, mint bármely más csapat, februárban elszántan érkeztünk meg, és már akkor valódi csapat voltunk. Most, 17 versennyel később, sokkal összeszokottabbak vagyunk, nagyszerű kapcsolatokat sikerült kialakítani, és mindenki tudja, mi a dolga. Egyszerűen remek csapatunk van” - tette hozzá a francia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: