DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

A Haas izgatottan készül az USA Nagydíjra

Hosszú évtizedek óta először láthat az amerikai közönség hazai gárdát F1-es pályán: a Haas mindent meg akar tenni annak érdekében, hogy a drukkereknek ne kelljen csalódniuk.

Az idei szezon meglepetéscsapata, az újonc Haas számára minden verseny különleges, hiszen minden helyszínnel újabb és újabb adatokkal bővül a raktár, a következő futam, az USA Nagydíj mégis különleges lesz, hiszen az amerikai istálló hazai közönség előtt fog körözni. Ilyenre legutóbb 1976-ban volt példa, amikor John Watson Watkins Glenben a hatodik helyen vitte célba a Penske autóját.



A Haas megpróbál úgy hozzáállni az austini futamhoz, mint egy nagydíj a 21 közül, de mégsem tud elmenni szó nélkül amellett, hogy hazai versenyükre készülnek. „Úgy vélem ez nagyon fontos, és már nagyon várjuk” - idézte a GPUpdate.net az osztrák csapatvezetőt. „Hogy milyen nagy durranás lesz ez számunkra? Nem tudom, de szerintem Austin önmagában komoly esemény, így lehet, majd meghúzódunk a háttérben. Persze egy amerikai F1-es csapat számára nagyszerű, hogy amerikai csapatnak drukkolhat majd a hazai futamán - bízom benne, hogy sokan kijönnek és szurkolnak nekünk majd.”

A Forma-1 régóta küzd azzal, hogy megvesse a lábát az Egyesült Államokban, most Austinnal úgy tűnik, biztos helyszínre talált - már csak egy megfelelő közönségre van szükség. A sportág vezetői eredetileg 2013-ra tervezték volna az első F1-es futamot New Jersey-ben, de a terv nem vált valósággá, noha a Formula-E mezőnye jövőre már Brooklyn utcáin fog száguldani. „Jelenleg azon kell dolgoznunk, hogy egyáltalán legyen motorsport 20-30 év múlva, mert nem úgy tűnik, mintha robbanásszerűen emelkedne a népszerűsége. Bármi, amivel sikerül a címlapokra tudunk kerülni, javítja a sportág megítélését a közvélemény szemében. Ha a Formula-E remek munkát végez majd New York-ban, remélem, talán egyszer a Forma-1 is eljut majd oda” - tette hozzá az olasz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: