DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 28. kedd
F1

A gyors pályákon pontokat szerezhet a Haas

Az újonc amerikai F1-es istállónál úgy gondolják, hogy Japánban megmutatkozott a bennük lévő potenciál és harcolhatnak a pontokért a jövőben - elégedettek a tempóval.

A Haasnál továbbra is nagyon örülnek a Japán Nagydíjon mutatott tempónak, hiszen mindkét autójuk ott volt a kvalifikáció harmadik szakaszában - még akkor is bizakodóak, ha végül egyik pilótájuk sem szerzett pontot. Az újonc istálló idén négy alkalommal fért be a legjobb tíz közé, de Ausztria óta nem sikerült nekik ez a bravúr.

haas-grosjean-2016



"A biztató az, hogy tudjuk, mire képes az autónk" - mondta Günther Steiner csapatfőnök. "Hét alkalommal végeztünk a tizenegyedik helyen, ami nem túl jó érzés, de a jó az, hogy tudjuk: oda tudunk érni. Ha megnézzük az eredményt, öt jó csapat volt előttünk két-két autóval, nem hullott ki senki, úgyhogy logikus a helyzet."

"Azonban harcolni tudtunk a Williamsszel és végül azért nem győztük le őket, mert előnybe kerültek a stratégiájukkal. Ez keserű, de az tényleg jó, hogy fejlődünk, nem egy helyben toporgunk. Holott a pozíciónk megtartása sem lenne rossz számukra, mégis fejlődünk" - nyilatkozott pozitívan Steiner.

"Malajziában minden rosszul ment, ami elromolhatott, az elromlott, rengeteg alkatrészünk ment tönkre, de mindenki kőkeményen dolgozott utána. Felálltunk, megcsináltunk mindent és ezen a téren is fejlődtünk, hatékonyabban végezzük a dolgunkat ilyen helyzetben. Ehhez is idő kellett."

Az egyébként Japánban fordult elő először, hogy mindkét Haas ott volt a Q3-ban, Steiner szerint nekik fekvő pályákon ez nem váratlan eredmény. "Szerintem ez a teljesítmény mutatta meg a valós potenciálunkat az új első szárnnyal. Feküdt nekünk a helyszín, Spában, Monzában is jók voltunk, a nagysebességű pályákon sokkal jobban teljesítünk, mint a lassú aszfaltcsíkokon."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: