DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Még Lauda is Verstappen mellé állt

Azok után, hogy a Mercedes közvetlenül a suzukai F1-es futamot követően még óvást nyújtott be Max Verstappen miatt, még a csapat egyik vezetője is úgy nyilatkozott, hogy ő sem tett volna másként.

A szezon során nem először szolgáltatott témát valamely manőverével Max Verstappen, aki a legutóbbi, japán futamon az utolsó előtti körben blokkolta vitatott módon Lewis Hamilton támadását – s a futamot követően a Mercedes óvást nyújtott be, mivel szerintük a második helyért vívott csata során a holland megszegte a biztonságos vezetéssel kapcsolatos előírásokat.

verstappen-hamilton-suzuka-2016-getty



A csapat később visszavonta tiltakozását, amiről a vezetőségben fontos szerepet betöltő Niki Lauda úgy nyilatkozott, hogy egyébként is elbuktak volna: „A szabályzat ezen pontját rengeteg módon lehet értelmezni, szóval nem ér semmit az egész. Össze sem értek egymással, semmi sem történt, úgyhogy az óvás mindenképpen elbukott volna” – mondta az osztrák, aki egyúttal meg is védte Verstappen manőverét:

„A helyében én sem engedtem volna el Lewist az utolsó körben, szerintem ez a megmozdulás jóval kevésbé volt veszélyes, mint Kimivel szemben a spái egyenesben” – mondta Lauda, akihez hasonlóan Emerson Fittipaldi is Verstappen mellé állt, amikor a Corriere della Sera újságírója arról kérdezte, hogy szerinte túl agresszív-e a holland: „Nem, ő egyszerűen így harcol, ami ráadásul látványos is. Biztosan bajnok lesz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: