DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Bottas elárulta, miért nem jutott tovább

A Williams számára nem alakult túl jól a Malajziai Nagydíj időmérője - Valtteri Bottas lemaradt a Q3-ról és Felipe Massa is csak a 10. pozícióból rajtolhat. A finn elmondta, hogy mi volt a gond.

Közel sem úgy alakul eddig a Malajziai Nagydíj a Williams számára, ahogy arra számított a grove-i F1-es istálló, hiszen az időmérőn messze elmaradtak a Force Indiától, sőt, Jenson Button is megelőzte őket a McLaren-Hondával. Külön negatívum, hogy csak Felipe Massa jutott be a kvalifikáció harmadik szakaszába, Valtteri Bottas erről is lemaradt, holott a szezon eddigi részében egyértelműen gyorsabb volt a brazilnál.

bottas-williams-malajzia-2016



"Reméltük, hogy bejutunk az időmérő harmadik részébe a Force Indiával való csata miatt, de nem éreztem jónak az autót és nem alakult számunkra jól a kvalifikáció" - mondta a finn pilóta. Bottas a Q2 végén nem tudott elég jó időt futni ahhoz, hogy továbbjusson, folyamatos alulkormányozottsággal szenvedett.

"Az autó elejével végig szenvedtem, a hatos, hetes és nyolcas kanyarban sem akart befordulni. Próbáltunk javítani a dolgon és megoldani a problémát, de nem jutottunk vele sokra, így lemaradtam a Q3-ról" - magyarázta Bottas.

A finn így a tizenegyedik helyről rajtolhat majd, míg csapattársa, Felipe Massa a tizedikről - nagyot kell javulniuk vasárnap, ha tartani akarják a lépést a hetedik-nyolcadik pozícióból induló és eddig egyértelműen gyorsabbnak tűnő Force Indiákkal.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: