DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo még sose hallott 61°C-os aszfaltról

A rendkívüli hőség a Red Bull pilótáinak dolgát sem könnyítette meg a Malajziai Nagydíj edzésnapján, de Max Verstappen ebben is talált pozitívumot, hiszen emiatt ő is ehet a szülinapi tortájából.

Daniel Ricciardo és Max Verstappen a Mercedesek és a Ferrarik mögött végeztek az eredménylistán mindkét pénteki szabadedzés során, bár az ausztrál biztos benne, hogy még képes lehet közelebb zárkózni a közvetlen élmezőnyhöz. Ricciardo a forró körülményeket és a különös utolsó kanyart is elemezte nyilatkozatában.

ricciardo-red-bull



„Tetszik az új aszfalt, egy kicsivel több tapadást biztosít, ami mindig élvezetesebbé teszi a dolgokat, még ha szerintem nekem nem is sikerült akkora tapadást találnom ma, mint másoknak. Alacsony és magas üzemanyagszint mellett is kell még egy kis időt találnunk” - mondta az ausztrál.

„Az utolsó kanyar nem a versenynaptár legvonzóbb kanyarja, de érdekes kihívásokat tartogat. Ha a belső ívet választjuk, szinte lemos minket onnan a kifelé irányuló dőlés, ha viszont a külső íven akarjuk bevenni, akkor sokkal hosszabb utat kell megtennünk. Meg kell tehát találni a középutat ahhoz, hogy hibátlanul teljesíthessük. Ha jól tudom, 61 fokos aszfalthőmérsékletet mértek, és én ilyen magas értékről még sosem hallottam korábban.”

Max Verstappen ma ünnepli születésnapját, bár még mindig nem 20 éves lett, csak 19. A holland szerint így a nagy malajziai hőségnek egy előnye már biztosan van:

„Legszívesebben mindig a Formula-1-ben lennék, ezért jó érzés, hogy itt ünnepelhetem a születésnapom. Még a tortából is ehetek, hiszen a sepangi hőségben ígyis-úgyis sok kilót leadok. Mindkét edzés jól alakult. Élveztem az új aszfaltot, aminek kicsit jobb a tapadása is. Korábban mindig nehézségeink voltak Malajziában a lassú kanyarokból való kigyorsítással, de a változások javítottak ezen, szerintem pedig jóval szórakoztatóbb is most itt vezetni” - összegezte tapasztalatait Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: