DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Rosberg a Red Bulltól és Ferraritól tart

Hamilton biztos benne, hogy újra formában lendül, de nem tudja, ez már Sepangban bekövetkezik-e. Rosberg szerint javulniuk kell, mivel a rivális F1-es csapatok vadásznak rájuk.

Míg a nyári szünet előtti versenyeken Lewis Hamilton mutatott bajnoki formát, mióta a száguldó cirkusz visszatért, Nico Rosberg teljesít olyan meggyőzően, mint szezon elején, zsinórban harmadik győzelménél tart. Az esélyesek Malajziában – amelyet főszponzora, a Petronas miatt a Mercedes hazai versenynek tart – mérkőzhetnek meg újra.

„Szingapúrban nehéz hétvégém volt, azzal, hogy dobogóval távoztam, a körülményekhez képest egész jól sikerült mérsékelni a kárt. Végül is Nico kivételes munkát végzett” – kezdett a Mercedes hivatalos sajtóanyagában Lewis Hamilton, aki egyelőre nem tudja, hétvégén jön-e el újra az ő ideje: „Mindketten rettentő versenyképesek vagyunk, egyes hétvégékén ő teljesít nagyszerűen, máskor én vagyok nagyszerű. Különböző dolgoknak kell összeállniuk, hogy erős hétvégét teljesítsünk, és minden egyes verseny más. Nem tudom, hogy újra lendületbe jövök-e, vagy hogy mikor történhet ez meg.”



„De hat verseny még visszavan, ezért továbbra is mindent bele kell adnom, és reménykednem a legjobbakban. Ez minden, amit sportemberként megtehetsz. Szükség lesz néhány jó eredményre, hogy újra az élre kerüljek, és ott is maradjak,           de a múltban sok kijutott már belőlük, így nincs okom azt gondolni, hogy nem fognak visszatérni hozzám. Sepang az első próbálkozásom, és alig várom már, hogy ott legyek, általában jól teljesítek ezen a pályán” – mondta Hamilton, aki csak 2014-ben győzött a Malajziai Nagydíjon, de négy éve sosem maradt le a dobogóról.

Csapattársa, Nico Rosberg nem feledkezett meg arról sem, hogy az üldöző csapatokat megemlítse: „Semmit sem veszek biztosra, jó szériám volt mostanában, és kiélvezem a pillanatot. De ami a következő versenyt illeti, vagy az azutánit, és így tovább… bárki beszállhat a játékba. A Red Bull és Ferrari keményen hajtanak minket, ezért nehéz hétvégék állhatnak előttünk. Ami persze jó dolog is egyben, hiszen izgalmas a rajongók szemszögéből, minket pedig arra ösztökél, hogy még többet javuljunk.”

„Malajzia nem sült el tökéletesen számunkra tavaly, így ha ezúttal meg tudnánk nyerni ilyen erős ellenfelekkel szemben, az bődületes lenne” – emlékeztetett arra Rosberg, hogy a maláj volt az a verseny, amelyen – akkor még az év elején – a Ferrari váratlanul megverte a címvédő alakulatot. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: