DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Perez Malajziában ismét megvillanhat?

A Force India mindkét F1-es pilótája a gumikezelést tartja a sepangi hétvége kulcsának, ebben pedig mindig is kiemelkedő munkát végzett a mexikói - ismét nagyot szólhat?

Története legjobb eredményéért hajt a Force India, hat futam van hátra a szezonból és a Williams az istálló nagy riválisa - folyamatosan fejlődik Vijay Mallya csapata, ez pedig egyáltalán nem véletlen Bob Fernley szerint. Innentől minden hiba felértékelődik, hiszen nagyon szoros a küzdelem...

perez-forceindia-2016



"Most minden jó, keményen dolgozunk, az autónk jól működik, a pilótáink elégedettek. Optimisták vagyunk, de kilenc év után már tudom, hogy semmit sem vehetünk biztosra, mert a Formula-1 mindig képes meglepetéseket okozni. Azt mondtam a csapatomnak, hogy úgy dolgozzanak, mint egész évben és élvezzék a kihívást. Fontos, hogy ott legyünk a negyedik helyen, de az számít, hogy a szezon végén is elérjük ezt" - magyarázta Vijay Mallya a sepangi hétvége előtt.

"Furcsa a szezon végén Malajziába látogatni, egyike a legforróbb futamoknak és nagyon megviseli az abroncsokat ez a verseny" - tekintett előre Nico Hülkenberg. "A gumikezelés kulcsfontosságú lesz majd vasárnap, erre koncentrálunk a mérnökökkel. Kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz így októberben, mert áprilisban mindig őrült volt az időjárás, nagy esőzésekkel, piros zászlókkal..."

"Sepangban több, mint valószínű, hogy esni fog az eső" - tette hozzá Sergio Perez. "2012-ben itt szereztem az első Formula-1-es dobogómat és az nagyrészt az esőnek volt köszönhető. Nagyon kemény futam fizikálisan a hőség és a páratartalom miatt, a pálya hosszú, tele technikás kanyarokkal. Nagyon könnyen elmelegszenek a hátsó gumik, de ilyen körülmények között eddig jól szerepeltünk idén, úgyhogy remélem, most is meglesz a tempónk."

Az abroncsok kímélése egyébként is Perez specialitása, így a mexikóiban ismét ott rejtőzhet egy nagy eredmény, főleg ha hibáznak az élcsapatok...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: