DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Jót tesznek-e a radikális változtatások az F1-nek?

Jövőre sokkal gyorsabb és agresszívebb kinézetű autók érkeznek az F1-be, ráadásul az új tulajdonos is új ötletekkel változtatná meg a sportágat – van viszont valaki, aki ezt nem feltétlenül támogatja.

2017-ben komoly technikai változások lépnek életbe a Formula-1-ben, amellyel elsődlegesen azt szeretnék elérni, hogy az autók gyorsabbak legyenek és még látványosabban nézzenek ki, kiszolgálva ezzel a folyamatosan panaszkodó nézők igényeit. Ráadásul a száguldó cirkuszt néhány hete felvásároló Liberty Media tarsolyában is vannak olyan elképzelések, amelyekkel szeretnék megújítani a sportágat – még ha ezek nem is közvetlenül a versenyzést, hanem inkább annak körítését érintik majd. Daniel Ricciardo azonban nincs meggyőződve róla, hogy a sok jelentős módosítás előnyére válna az F1-nek:

f1-hungaroring-2016-start-dppi



„Képtelenség mindenkit boldoggá tenni” – nyilatkozta a Red Bull pilótája a francia Auto Hebdo lapnak. „Én úgy látom, hogy túl sokan kritizálták tévesen a Formula-1-et. Ha őszinték akarunk lenni, bár két pilóta dominálta a bajnokságot, a versenyek nem lettek kevésbé érdekesek. Inkább szeretnék egy fokozatos változást látni, mint radikális újításokat: a Formula-1 úgy jó, ahogy van, de az apró javítások még jobbá tehetik.”

Az ausztrál abban sem biztos, hogy a jövő évi technikai változtatások valóban izgalmasabb futamokat eredményeznek majd: „Az autók gyorsabbak lesznek és agresszívebben néznek majd ki, de nem tudom, milyen hatással lesz ez a show-ra” – vélekedett a 27 éves versenyző.

Ricciardo végül ejtett néhány szót a Red Bull idei fejlődéséről is: az ausztrál pilóta főként a Renault előrelépését emelte ki az interjúban. „Tavaly Brazíliában az új motor ellenére sem éreztük a fejlődés legkisebb jelét sem. Ami a karosszériát illeti, Monacóban és Szingapúrban megmutattuk, mennyire jó, de a Renault tényleg mindenkit meglepett. Talán még nem vagyunk a Mercedes szintjét, de gyorsan zárkózunk rájuk” – fogalmazott a Szingapúrban a győzelemről csak néhány tizeddel lemaradó versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: