DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Boullier: Vandoorne a legjobbak között lehet

Eric Boullier úgy véli, hogy Stoffel Vandoorne, a McLaren jelenlegi tartalékpilótája már most készen állna ismét beugrani bármelyik pilótája helyére, és a tanulóéve után erős versenyzővé válhat.

A fiatal belgáról nemcsak a csapatfőnök, hanem Jenson Button is elismerően nyilatkozott az elmúlt időszakban. Az tény, hogy az F1-es debütálása kiválóan sikerült, hiszen a Bahreinben Fernando Alonsót helyettesítő Vandoorne a legutolsó pontszerző helyre kormányozta a szezonnyitón egység nélkül maradt McLaren-Hondát.

Vandoorne helye 2017-re már biztos a wokingiaknál, ami Boullier szerint a korábban mutatott teljesítményének is nagyban köszönhető: „Azt hiszem Stoffel az alsóbb kategóriákban már megmutatta tehetségét, és biztos vagyok benne, hogy ismét jó versenyei lehetnének.”

 Dppi_vandoorne_03.31.



A francia szakember megszokott optimizmusa a tartalékpilótája tehetségével kapcsolatban is helytálló: „Még nincs meg az a tapasztalata, ami a jelenlegi F1-es pilótáknak van, de fel fog nőni a feladathoz, és le fogja győzni őket.”

A McLaren csapatfőnöke szerint nincs semmi kétség afelől, hogy a belga tehetség készen áll a száguldó cirkuszra: „Úgy gondolom, hogy amikor Bahreinben debütált, megmutatta, hogy készen áll az F1-re. A következő évben még kezdő lesz, de ezen lehet javítani, és mindenképp profitálhat a másik két versenyzőnk tapasztalataiból.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: