DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Hogyan állna vissza a Ferrari a siker útjára?

Maurizio Arrivabene árult el néhány dolgot a maranellói gárda új filozófiájáról. Az olaszok a mérnökgárda, és más szakemberek megfelelő összeválogatásában látja a győzelemhez vezető utat.

Korábban már a Ferrari új technikai igazgatója, Mattia Binotto is megszólalt az olasz alakulat újdonsült filozófiájáról. Monzában a csapat megmutatta, hogy motorerőben ott vannak a második helyen a Mercedes mögött, de a technikásabb pályákon a Renault motoros Red Bull-lal is meggyűlt már párszor a bajuk, akikkel nagy csatában vannak a konstruktőrök bajnokságában a második pozícióért.

A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene emelte ki az olyan emberek odaadó munkáját, akiket a nézők nem láthatnak a képernyőkön: „Mindenki együtt dolgozik a csapaton belül a csomagunkon, különösen igaz ez a gyári dolgozóinkra, akik rendkívül tehetségesek, de végig a háttérben maradnak.”

 arrivabene-spa-16



Az olasz szakember így folytatta gondolatait a Ferrari dolgozóiról: „Sergio Marchionne különösen nagy gondot fordított rá, hogy a sok ember közül kiválogassa a legjobbakat. Együtt dolgozunk a fejlesztéseken, és rendkívül tehetséges fiatal szakemberekre leltünk. Hatalmas vállalatunk van, így a GT részlegen is találtunk embereket, akik segíteni tudtak nekünk a egy-egy területen.”

Arrivabene elmondta, hogyan válhat egy csapat igazán sikeressé: „Két lehetőség van: vagy megtaláljuk a legjobb mérnököt a paddockban, aki remek autót épít meg, vagy több emberből egy nagyszerű gárdát hozunk létre, akik kiváló versenygépet építenek. Mi az utóbbit fogjuk tenni.”

A csapatfőnök a következő módon zárta gondolatait: „A Ferrari egy nagy cég nagy hírnévvel, tehát felelősséggel tartozunk emiatt. Nagyszerű szakembereink vannak, és az ötlet – hogy összekovácsoljuk őket – vezet a céljaink eléréséhez. A projekt már kezdetét vette, mert nem mondanám sikertelennek az elmúlt 18 hónapot.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: