DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 9. csütörtök
F1

Ezért szereti Magnussen Szingapúrt

Kevin Magnussen, a Renault F1-es pilótája sorolt fel érveket arra, hogy miért kedveli a szingapúri aszfaltcsíkot. A dán versenyző emellett a monzai versenyhétvégét is értékelte.

A Belgiumban hatalmas balesetet szenvedő pilóta Olasz Nagydíja sem sikerült fényesre, hiszen egy incidens után csak a 17. pozícióban intették le a futamon. A Renault versenyzője Szingapúrban javítana az elmúlt hetek rossz statisztikáján.

A fiatal dán így kezdte mondandóját a következő nagydíjról: „Magát a pályát eléggé kedvelem, mindig élvezem a vezetést a városi aszfaltcsíkokon. Általában elég nehéz jól teljesíteni ezen a sok kanyaros helyszínen, ahol könnyen hibázhat az ember.”

A Renault pilótája arról is beszélt, szerinte mi lesz a legfontosabb tényező a hétvége folyamán: „A tapadási szint kialakul a hétvége alatt, tehát a kulcs a beállítás, és a jó egyensúly megtalálása. Remélhetőleg ez lesz az a pálya, ahol egy kicsit jobban tudunk teljesíteni, a legutóbbi szörnyű európai szereplés után.”

 Dppi_magnussen_09.11.



Magnussen a múlt heti hétvége eseményeiről is beszélt: „A verseny kezdete nem volt ideális számomra. Nagyon közel voltam Jolyonhoz és Nasr-hez is, amikor a baleset történt. Ez sajnálatos Jolyonnak, de nekem is, mivel az én futamomnak is befellegzett.”

A dán így folytatta Monzáról gondolatait: „A végén ez nem változtatott sokat, mert mikor újra visszaértem a versenybe, a mezőny végére kerültem, és nem volt körülöttem senki, aki ellen harcolhattam volna. Elég frusztráló vasárnap délután volt.”

A fiatal versenyző elmondta, miért imádja a különleges helyszínt: „Idén egy sima versenyt remélek, ahol a középmezőnyben harcolhatunk. Már nagyon várom, hogy Szingapúrban lehessek. Nagyszerű az ottani pálya, és az éjszakai versenyzés még inkább látványossá teszi az F1-et. Az egész város Formula-1 lázban ég ezen a héten, és mindenhol ezt érezni, ha az ember a belvárosban mászkál.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: