DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

A Force Indiát nem zavarja a Williams formajavulása

A grove-iak Monzában visszavették a konstruktőri negyedik helyet legközelebbi riválisuktól, a Force Indiánál azonban nincs probléma az önbizalommal, és úgy vélik, ők is vissza tudnak vágni.

Ha nem lenne a Mercedes… bizony elég sokszor előfordul, hogy a rajongók ilyen mondatokkal sopánkodnak az idei világbajnokság miatt, elfelejtve, hogy a bajnokság éllovasait mindössze két pont választja el egymástól. A domináns ezüstnyilak mögött a konstruktőri második és negyedik helyért is óriási csata zajlik - utóbbi a Williams és a Force India részvételével. Miután spái negyedik-ötödik helyei után utóbbi gárda átvette a pozíciót a grove-iaktól, a fehérek egy héttel később visszavágtak, és ismét negyedik helyen hagyták el Monzát.



Valtteri Bottas szerint tökéletes teljesítményre van szükség annak érdekében, hogy a Williams lerázza magáról riválisát, de a ring másik oldalán sincs önbizalomban hiány. Otmar Szafnauer, a Force India műveleti igazgatója úgy véli, hogy a monzai kettős pontszerzést is sikerként lehet elkönyvelni - a Sebesség Templomában Sergio Perez nyolcadik, Nico Hülkenberg pedig a tízedik helyen végzett. „Öt pont, mindkét autónk az első tízben, szerintem ez nagyon jó” - nyilatkozta a szakember az F1i.com-nak. „Lehettünk volna jobbak is? Talán egy kicsit, talán Nico Massa előtt végezhetett volna, de Massa nagyon begyorsult a végén. Nico az elején veszített sok időt, amikor beszorult Alonso mögé.”

„Szerintem a kettős pontszerzés nagyon jó. Sok verseny van még hátra, csak három ponttal vagyunk lemaradva, ami nem vészes. Ez jót tesz a bajnokságnak is, mi pedig végig bele fogunk adni mindent.” Hogy Szafnauer miért ennyire optimista? Nos, a brit úgy véli, hogy a soron következő pályák jobban fekszenek a Force Indiának, mint a Williamsnek. „Remélhetőleg Szingapúr inkább nekünk kedvez majd, több másikkal egyetemben, mint például Austin vagy Suzuka. Abu Dhabi mindig jó volt hozzánk, ahogyan Brazília is, így van egy pár, ahol remekelhetünk!” - tette hozzá a szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: