DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Verstappen Laudát is hívja a pszichiátriára

Az Olasz Nagydíj előtt komoly össztűz vetült az ifjú F1-es pilótára, akit többek között a mindenről véleményt formáló Niki Lauda is kritizált - Verstappen most visszaszólt a háromszoros világbajnoknak.

Nem volt elég, hogy a Magyar Nagydíjat követően napokig Max Verstappen vezetési stílusa volt a téma a sajtóban, a Belga Nagydíjat követően ismét a holland viselkedésén csámcsogott a szakma. Többen azért kritizálták a 18 éves versenyzőt, mert túl sokat enged meg magának a pályán - elég csak a Jacques Villeneuve-vel folytatott szóváltását említeni. A ténykedését negatívan látó Niki Lauda is megszólalt vele kapcsolatban, aki nemes egyszerűséggel úgy fogalmazott, hogy a Red Bull pilótájának pszichiáterre lenne szüksége viselkedése miatt.



Nem kellett sokat várni a válaszra - amikor Verstappennek felhozták Lauda nyilatkozatát, a holland nevetni kezdett, majd így válaszolt: „Ha megyek, akkor ő is jöhet velem nyugodtan” - nyilatkozta az egyszeres futamgyőztes a Ziggo Sport Totaalnak, majd kitért Raikkönen kritikájára is. „Ha Kimi helyében lennék, én is ugyanezt mondtam volna a rádióban. Mindazonáltal nem érdekel, mit mondanak, továbbra is teszem a dolgom a pályán. Lehet, hogy néhány megmozdulásomat kritika fogja érni, de hozzá kell szokniuk” - zárta le az ügyet saját részéről a red bullos.

Lewis Hamilton egyike volt azon keveseknek, akik védelmükbe vették Verstappent - a háromszoros világbajnok azt kérte a kritizálóktól, hogy szálljanak le a pilótáról, hiszen még 18 éves, és karrierje elején jár (persze kíváncsiak lennénk arra, hogy ha ő lenne egy incidens szenvedő alanya, mennyire lenne hasonló a véleménye). Verstappen örül neki, hogy Hamilton így látja az esetet. „Ez jó, hiszen ez is megmutatja, hogy versenyzőből van” - nyilatkozta a holland immár a Sky Sportsnak. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: