DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Gutierrez eljátszotta a 2017-es ülését?

A Haas mexikói F1-es pilótájának megvolt a lehetősége arra, hogy megszerezze első pontjait, de nagyot hibázott a rajtnál - márpedig most már a jövő évi szerződése a tét...

A Haas eddigi összes pontját Romain Grosjean szerezte, Esteban Gutierreznek pedig nagyjából semmi sem jött össze - Monzában a parádés időmérővel megteremtette magának az esélyt, de a rajtnál minden esélyét elveszítette. Hiába jutott be először a Q3-ba, azonnal visszaesett a 20. helyre...

gutierrez-haas



"Ez az ő hibája volt, elrontotta a rajtot. Azt hiszem, hogy megérezte a nyomást" - mondta pilótája teljesítményéről Günther Steiner csapatfőnök. "Ez egy elszalasztott lehetőség számunkra és számára is. Ezeket a pozíciókat nehéz megszerezni, az erősorrend elég fix jelenleg. Vasárnap elszakadtunk a mögöttünk lévőktől és a McLarenekkel harcoltunk. A McLaren-Hondával, amely egy nagy csapat és erre büszkék vagyunk"

Az újonc önerőből nem igazán férhet be a pontszerző helyek közé, de most meglett volna az esély erre. "Alapesetben öt csapat van előttünk és ha nem történik velük semmi, nehéz beférni eléjük. Monzában volt esélyünk arra, hogy odaérjünk az első tízbe és megverjük az egyik Force Indiát, ha tökéletesen rajtoljunk. Nem így tettünk."

Romain Grosjean helye már biztos a csapatnál 2017-re, de Gutierrezről még nem döntöttek Steinerék - ebből a szempontból sem a legjobb pillanatban hibázott a mexikói. "Nem volt a legtökéletesebb az időzítés, de nem hiszem, hogy ilyen nyomást helyezünk rá. Ez nem egy 'csináld meg és megkapod' helyzet, tárgyalni kell."

"Az egész hétvége egy kihagyott lehetőség volt. Az autónk nagyon jó volt végig, be is jutottunk a Q3-ba, de a rossz dolgok elkezdődtek Romain öthelyes büntetésével. Így csak a 17. helyről rajtolhatott, ami nehéz, majd Esteban elrontotta a startot, ami a következő nehézséget jelentette. Ismét ott végeztünk (11. és 13. hely), ahol általában szoktunk, de most egy kicsit előrébb is lehettünk volna. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: