DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Az idei szezon legjobb Ferrariját láttuk?

Az olasz lapok szerint Spában látszott, hogy nagy potenciál van a Ferrariban és Mattia Binotto is jól vizsgázott - abban azonban nem értenek egyet, hogy ki tette tönkre a futamot a Scuderia számára.

A mindig rendkívül kritikus olasz sajtó ezúttal nem "bántotta" a Ferrarit a Belga Nagydíjon elért gyengébb eredmény miatt - a hazai futam előtt többnyire bizakodó hangnemet ütöttek meg a lapok a Scuderiával kapcsolatban. Nagyrészt egyetértettek Maurizio Arrivabenével azzal kapcsolatban, hogy ha nincs az első kanyarban történt incidens, akár mindkét autó felállhatott volna a dobogóra.

VettelSpa



"Ugyan az idei szezon legjobb Ferrarija nem szerzett dobogós helyezést, de ezért egyedül Verstappen hibáztatható" - írta a La Gazzetta dello Sport, a Red Bull holland pilótájára hárítva a felelősséget. "A Ferrari egyértelműen bizonyított Belgiumban az új technikai főnök, Mattia Binotto felügyelete alatt is. Valami történik, de várnunk kell vasárnapig."

A másik helyi vezető lap, a Corriere dello Sport már nem volt ennyire elnéző, szerinte van igazság abban, amit Verstappen mond és Vettel okolható azért, hogy elmaradt a jó eredmény. "Látszik az autóban lévő potenciál, de az kétségtelen, hogy Vettel okozta az ütközést az első kanyarban, tönkretéve ezzel egy jó eredmény lehetőségét."

Abban azért biztosak lehetünk, hogy ha Monzában is elmarad a dobogó bármilyen okból, már közel sem így fognak értékelni az olaszok - igaz, már ez a hangnem is meglepő a korábbiakhoz képest.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: