DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton azt szeretné elérni, amit Senna

A brit F1-es világbajnok nem csak az eredményeket tekintve szeretné elérni Ayrton Senna szintjét - szerinte nagyszerű lenne, ha élete bizonyos pontján olyan lehetne, mint a sportág legendája.

Az már karrierje kezdetén is egyértelmű volt, hogy Lewis Hamilton példaképe Ayrton Senna, de a brit címvédő nem elégszik meg annyival, hogy a statisztikák terén utoléri a háromszoros brazil világbajnokot. 

Luíz



"Mindig is az volt a célom, hogy hasonló dolgokat érjek el, mint Ayrton Senna. Még nem nyertem ehhez elég időmérőt, tizenöt pole-pozícióval vagyok elmaradva" - nyilatkozta Hamilton a spanyol AS-nek a témáról. "Úgy értem, szeretnék hasonló szinten vezetni és hasonló eredményeket elérni, mint ő."

Azonban a vezetési tudás és az eredmény nem minden - hiszen Sennának volt még egy olyan érdeme, amely miatt legendás pilótává vált. "Szeretnék legalább egy kicsit olyan hatással lenni az emberekre, mint ő volt akkor. Óriási dolog lenne, ha az életem valamely pontján ezt elérném, igaz, egy britnek ez nehéz, mert sok honfitársam volt már sikeres a Formula-1-ben. Egy kicsit szeretnék olyan lenni, mint Senna volt."

Hamilton világbajnoki címekben már beérte példaképét, idén pedig meg is előzheti, a futamgyőzelmeket tekintve (48-41) már előtte is jár, ahogy a dobogós helyezések (85-80) tekintetében is - a pole-pozíciók számában (50-65) viszont van még min dolgoznia.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: