DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Autóval megy az Olasz Nagydíjra Bottas

A Williams finn F1-es pilótája szerint jók lehetnek Monzában, ráadásul neki még csak repülnie sem kell - három óra alatt a helyszínre érhet monacói otthonából, úgyhogy ezúttal ezt választja.

Komoly gondban van a Williams, az istálló már a tabellán is elveszítette negyedik helyét a Force Indiával szemben és az európai szezon kezdete óta egyértelműen lassabbak, mint az idényt gyengébben kezdő rivális. Valtteri Bottas azért bízik abban, hogy Monzában fordulhat a kocka, hiszen ezen a pályán általában jól szoktak teljesíteni.

Bottas_1



"Az Olasz Nagydíj mindig egy különleges versenyhétvégét jelent. Rendkívül szenvedélyesek itt a nézők, a pálya pedig nagyon gyors, magas az átlagsebesség, alacsony a leszorítóerő, úgyhogy Monzában mindig nagyon jó versenyezni" - beszélt a soron következő helyszínről a finn pilóta. Bottas egyébként a hírek szerint már nagyon közel áll ahhoz, hogy szerződést hosszabbítson jelenlegi csapatával, végleges döntés a közeljövőben várható. "Még nem értük el azt, amit célul tűztünk ki, de elérhetjük és szeretnék ennek részese lenni."

Olaszországban egyébként az előzetes előrejelzés szerint szintén nagy meleg lehet, akárcsak Spában, a Belga Nagydíjon. "Az időjárás ugyanúgy fantasztikus, összességében remek hétvégére számítok a sok szurkoló és az élvezetes pálya miatt. Ide ráadásul a monacói otthonomból elmehetek autóval, mert csak három órát kell vezetni, úgyhogy egy repülőúttal kevesebb. Nagyon jó lezárása lesz ez az európai szezonnak."

A finn pilóta egyébként reméli, hogy felállhat a dobogóra, vagy legalább megközelítheti azt, hiszen 2015-ben a harmadik-negyedik helyen végzett a két Williams Monzában.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: