DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ferrari: Aki nem teljesít, távozni fog

Az olasz F1-es istálló önhibáján kívül került nehéz helyzetbe a Belga Nagydíjon - Maurizio Arrivabene látja a pozitívumokat, de Sergio Marchionne tett egy kijelentést...

Újabb eredménytelen futamot zárt a Ferrari, hiába rajtoltak a második sorból, a rajtnál Sebastian Vettel és Kimi Raikkönen versenye is elúszott - innentől kármentés folyt, melynek végén Vettel a hatodik, Raikkönen a kilencedik helyre ért fel. 

VettelSpa



"Ez nagyon sajnálatos, kár érte" - nyilatkozta Maurizio Arrivabene, a Scuderia csapatfőnöke a Belga Nagydíjat követően. "Valószínűleg megvolt a versenytempónk ahhoz, hogy mindkét pilótánk a dobogón zárja a futamot. Sajnos a rajtnál történt incidens tönkretette a versenyünket" - tette hozzá Arrivabene.

"A pozitívum, amit ki tudunk emelni ebből a futamból, az az, hogy az autóink a komoly károsodás ellenére bizonyították a gyorsaságukat. Erre építhetünk a hazai futamunk előtt. Ezen felül a csapat erős és egységes volt a pályán és Maranellóban is" - próbált fényt találni a sötétségben a csapatfőnök.

Az újabb gyenge teljesítmény már csak azért is kellemetlenül érinti a Ferrarit, mert Sergio Marchionne elnök éppen az időmérő után nyilatkozta azt, hogy aki nem jól dolgozik, annak mennie kell. "Mindenkinek, aki nem szállítja a jó eredményt, távoznia kell. Ez mindenkire vonatkozik, engem is beleértve. Kötelességünk elérni azokat a célokat, amelyeket kitűztünk magunk elé."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: