DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Wolff: Szerencse is kellett, de szép volt!

A Mercedes a maximumot hozta ki az F1-es Belga Nagydíj hétvégéjéből, állítja a csapat motorsport-igazgatója, Toto Wolff, aki mindkét pilótájára nagyon büszke a futamot követően.

Nico Rosberg a pole pozícióból kezdhette meg a versenyt, és meg is tartotta ezt a helyét a verseny végéig. Lewis Hamiltonnak azonban nehezebb dolga volt, hiszen a brit pilóta az utolsó sorból rajtolt, majd innen egészen a dobogó harmadik helyéig kapaszkodott fel. Toto Wolff nagyon büszke, hogy a nehéz kezdet után alig veszítettek pontot, és örül annak is, hogy az autót a szombati tempóhiány után maximálisan fel tudták készíteni a versenyre.

 Ham



„Nagyon örülök a csapatnak” – nyilatkozta a csapatvezető. „Cseréltünk néhányszor motort ezen a hétvégén, és Lewis képes volt arra, hogy a harmadik helyre felzárkózzon. Ehhez kellett egy kis szerencse is, de igazán jól alakult minden. Boldog vagyok, hiszen tegnap hiányzott a tempónk, de a saját utunkon haladunk, és ez kifizetődő volt.”

 

„Amikor a közepes keverékekkel mentünk, Ricciardo előtt tudtunk maradni, pedig ő a lágyakon volt. Lewisszal szerencsénk volt, de remekül is versenyzett. Most annyi motorja van, hogy átmehetne velük a következő szezonra is” – viccelődött Wolff. „Szenzációs futamot teljesített, nem veszítettünk túl sok pontot, és motorja is van bőven.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: