DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Ocon: Én leszek a legboldogabb a rajtrácson

Esteban Ocon számára a Belga Nagydíj lesz az első F1-es futam, amihez rajthoz állhat a 2016-os szezonban. Ennek megfelelően a francia rendkívül izgatott a vasárnap délutánt illetően.

A Manor Rio Haryantót váltotta le az év hátralévő részére a Renault tartalékpilótájára. A fiatal francia versenyző a szombati napon a 18. pozícióba kvalifikálta magát, Kvyatot, Ericssont és a büntetéseken osztozó Hamiltont és Alonsót megelőzve. Csapattársa, Wehrlein két rajthellyel előrébb, közvetlen előle fogja várni a piros lámpák kialvását.

Ocon az eddigiek értékelésével kezdte mondandóját: „Összességében elégedett vagyok a tempómmal. Nem könnyű elkezdeni egy F1-es karriert úgy, hogy már több, mint a szezon felénél járunk.”

 Dppi_ocon_08.28.



A Manor pilótája már nagyon várja, hogy autóba ülhessen vasárnap: „Nagyon gyors voltam a lágy gumikon, tehát egy kicsit csalódott vagyok az eredmény miatt, ugyanakkor izgatott is attól, ami vasárnap fog következni. Az biztos, hogy én leszek a legboldogabb srác a rajtrácson. Ez lesz az első versenyem, és alig várom, hogy megtapasztaljam az egész procedúrát, milyen felkészülni a futamra, felállni a rajtrácsra, a lámpák kialvása, a bokszkiállások – minden!”

A 18 éves pilóta elmondta, mik lesznek a céljai a versenyen: „A futam nagy kihívás lesz, de nagyon elégedett vagyok a munkával, amit a szabadedzéseken végeztünk. Jól működött a közepes és a lágy keverékű gumi is, és a hosszú etapos tempó is megfelelő, tehát most arra fogok koncentrálni, hogy tiszta és erős futamom legyen, jó eredményt érjek el a csapatomnak, sokat tanuljak, és élvezzem is a dolgot.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: