DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Williams kijavítja a hibát a versenyre

Szombaton mindkét Williams pilóta elmondta, hogy szoftverprobléma hátráltatta őket a belga időmérőn. Rob Smedley biztosított róla mindenkit, hogy a csapat a futamra meg fogja oldani a problémát.

A Williams teljesítménymérnöke beszélt részletesebben a kvalifikáción felmerülő gondról. Smedley szerint nem lesz probléma a csapatnak, hogy a verseny előtt kijavítsa a szoftvert, és remélhetőleg a pilóták vasárnap délután már tiszta és problémamentes futamot teljesíthetnek.

A brit szakember a szoftverhibát így festette le a riportereknek: „Az erőforrás szoftvere és beállítása a gond, most is vizsgáljuk a részleteit, mi is történt pontosan. Ennek az volt az eredménye, hogy az első mért körnél, amikor bekapcsoltuk a kvalifikációs üzemmódot, borzasztóan viselkedett az autó az egyes kanyartól egészen a négyesig. Ez Felipével történt meg.”

Smedley elmondta, hogy Bottasnál már rögtön tudták, mi a gond: „Aztán rájöttünk, hogy a kvalifikációs móddal van a baj, és átváltottunk verseny módra. Tehát Felipe az első körének többi részét így fejezte be. Amikor Valtteri is kiment, akkor gyorsan átállítottuk az ő autóját is verseny üzemmódba.”

 williams_08.28.



A Williams mérnöke szerint egyik üzemmód sem muzsikált a legjobban: „Még ebben a beállításban sem működött tökéletesen az autó, így is szenvedtünk, amit még meg kell oldanunk.”

Smedley megígérte, hogy vasárnapra már nyoma sem lesz a szombati problémának: „Azt nem hiszem, hogy ez a futamra is gond lenne majd. Kell néhány változtatást eszközölnünk, de különféle módokon ez a probléma megoldható. Különböző okok miatt nem tudtuk az időmérőn kijavítani, de utánanézünk a versenyre, és megbizonyosodunk róla, hogy megbízhatóak a motorjaink.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: