DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ricciardo kihagyja a számításból Hamiltont

Míg csapattársa második, az ausztrál csak az ötödik helyről kezdi meg a Belga Nagydíjat. Daniel Ricciardo nem csügged túlságosan, a futamra pedig öt esélyessel számol – a címvédővel nem.

A 2014-es spái futamgyőztest a két Ferrari választja el a remek második rajtkockát megszerző csapattárstól, Max Verstappentól. Ha a sorrend nem változik köztük, ő lehet az az élmezőnyből, akin a mezőny végéről induló Lewis Hamiltonnak először át kell hámoznia magát – Ricciardo azonban nem tart attól, hogy ez megtörténik.

„Ha tiszta versenyünk lesz, és nem tart fel minket senki, akinek nem kellene előttünk lenni, akkor nem hiszem, hogy Lewist látni fogjuk a visszapillantó tükörben. Ha a leggyorsabb versenyünk futjuk, nem fogunk találkozni vele. Biztos vagyok benne, hogy sok helyet nyer, de ha az első ötös teszi a dolgát, nem fog minket utolérni” – idézi az Autosport lap az elmúlt két futamon dobogóra álló ausztrál jóslatát.



A Red Bull érdekessége, hogy a két versenyző különböző stratégiával kezdi meg a 44 körös futamot, Verstappen szuperlágy, míg Ricciardo lágy abroncson rajtol. Mint kiderült, a pilóták maguk döntöttek a Q2-ben használt keverék mellett.

„Szóba került, hogy talán két eltérő stratégiát próbálunk meg. Max akarta a szuperlágyakat, én pedig a lágyakat, így könnyű döntés volt. A szuperlágy eddig nem volt olyan megnyerő, ha pedig nem működik, sokat veszítesz köridőben a hólyagosodás és egyebek miatt. Számomra a lágy volt a biztosabb megoldás. A szuperlágy nem fog néhánynál több kört bírni” – vallotta be Ricciardo, hogy ő nem bízik a legpuhább keverékben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: