DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Az időjárás nehéz helyzetbe hozza Hamiltont

A Mercedes F1-es világbajnoka szerint a váratlan hőség és a rendkívül gyorsan fogyó abroncsok miatt közel sem lesz olyan egyszerű dolga, mint azt előzetesen várta.

Lewis Hamilton nem erőltette túl az időmérőt, a címvédő egy tapogatózó kört futott a Q1-ben, amellyel nem is jutott tovább - nem is lett volna értelme komoly motorbüntetése miatt. A brit világbajnok szerint csak az volt a fontos, hogy jól felkészüljön a vasárnapi futamra, illetve a felzárkózásra.

HamiltonMercedes



"Az autó rendben van, ez az időmérő elég furcsa volt számomra" - mondta Hamilton a kvalifikáció után. "A mai nap nagyon fontos volt abból a szempontból, hogy biztosak lehessünk abban, hogy holnapra minden jó lesz. Nem volt értelme gyorsabban menni" - magyarázta a helyzetet a Mercedes pilótája.

"Egyelőre úgy látjuk, hogy a közepes és a lágy gumik jók, de a szuperlágy egészen szörnyű" - tette hozzá a stratégiával kapcsolatban. Azonban úgy fest, hogy a Mercedes nem áll utcahosszal a mezőny előtt, így lehet, hogy mégsem jókor tölti le komoly büntetését. "Nem vagyunk könnyedén a leggyorsabbak itt és ilyen magas hőmérséklettel ez a legrosszabb idő a büntetés letöltésére."

"Mindannyian nagyon bajlódni fogunk a gumikopással, két vagy három bokszkiállásunk lesz, nem tudom, hogy ki tudja majd megóvni az autóját. Nem úgy fog menni a dolog, hogy könnyedén előzgetem az ellenfeleket egyesével. Lehet, hogy megelőzök három autót és elkopnak a gumik" - tekintett előre kiss borúlátóan Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: