DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Rosberg: A felzárkózó Hamilton is veszélyes

Noha Lewis Hamilton büntetései miatt minden bizonnyal a rajtrács két ellentétes végéről kezdik majd meg a Belga Nagydíjat, Nico Rosberg így sem veszi biztosnak a spái győzelmet - elvégre legutóbb a Red Bullok is legyőzték őt.

Amikor Hamilton bejelentette, hogy csapatával ezen a hétvégén vállalják be az elkerülhetetlen motorcserével járó rajtbüntetést, a Belga Nagydíj képe nagy fordulatot vett - ráadásul még az előtt, hogy ténylegesen elkezdődött volna. Bár még nem végleges, hogy hány helyezést fog veszíteni a brit az időmérős eredményéhez képest, autójával biztosan csak a mezőny hátsó traktusaiba parkolhat fel a start előtt, így ha az idén eddig minden futamon az első sorba kvalifikáló csapattársát nem éri semmilyen dráma, akkor Hamilton csak az eredmény után futhat majd vasárnap.

Dppi_00116012_304



A tabellán 19 pontos hátrányban lévő Rosberg az ölébe hullott lehetőség révén most jelentős darabot faraghat a deficitből, ám így sem könnyelműsködi el a helyzetet.

„Ettől az még nem változik meg, hogy mekkora nyomást helyezek magamra. Hiszen mindentől függetlenül szeretnék mindent kihozni a hétvégéből és megnyerni a versenyt” - nyilatkozta Rosberg csütörtökön Spában. „Tudatában vagyok Lewis balszerencséjének, ami rajtbüntetést eredményez számára, ezáltal pedig kétségtelenül kevésbé lesz nehéz a hétvégém, mivel ő a közvetlen ellenfelem.”

„Mindazonáltal így is nagy kihívással állom szemben, hiszen emlékezhetünk, hogy négy héttel ezelőtt a két Red Bull mögött fejeztem be a versenyt. Továbbra is le kell győznöm az összes ellenfelem, és köztük számolok Lewisszal is, hiszen egy kis szerencsével és jó időben érkező biztonsági autóval még nagy távolságról is felkapaszkodhat - különösen egy ilyen pályán, ahol könnyű az előzés.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: