DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Monzában frissített motorral jön a Ferrari

A Scuderia nem adja fel: ugyan Spában még valószínűleg nem, de Monzában új specifikációjú erőforrás kerül Sebastian Vettel és Kimi Raikkönen autójába, ezzel utolsó zsetonjaikat is felhasználják.

A SpeedWeek olasz forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a Ferrari felhasználja utolsó három fejlesztési zsetonját és új specifikációjú motort vet be Spában - habár hozzátette, hogy lehet, hogy végül csak Monzában kerül be az autókba. A rendkívül gyengére sikerült július után mindent megtesznek Maranellóban, hogy újra versenyképesek legyenek, habár az egyértelmű, hogy nem a motor a legnagyobb problémájuk.

Vetteltyres



"Az autónk két helyen gyenge igazán, az aerodinamikai és a mechanikai tapadás területén" - mondta Maurizio Arrivabene csapatfőnök az olasz La Repubblicának. "Nem nagyítjuk fel a helyzetet, Budapesten gyorsabbak voltunk a Red Bullnál, még mindig képesek vagyunk megelőzni őket. Reméljük, hogy Spában megfordítjuk a szituációt."

Arrivabene hozzátette: egyáltalán nem adták fel ezt az évet. "A Ferrari nem adja fel és az én irányításom alatt soha nem is fogja. Már törődünk a következő szezonnal, nem fogunk felkészületlenül odaállni 2017-re az új szabályok miatt, de engem jelenleg a mostani idény érdekel. Meg kell oldanunk a problémáinkat, amilyen gyorsan, csak lehet."

Sebastian Vettel, a Ferrari négyszeres világbajnok pilótája szerint egyébként csak Monzában kapják meg az új motort, Spában még a jelenlegi specifikációt fogják használni.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: