DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Magnussen nem könyörög a Renault üléséért

Kevin Magnussen, a Renault F1-es pilótájának jövője nem feltétlen biztos a csapatnál, annak ellenére, hogy sokkal jobban teljesít, mint a gárda másik versenyzője, a brit Jolyon Palmer.

A francia gárda idei legjobb eredményét a dán versenyző érte el Oroszországban, amikor a pontszerző hetedik pozícióban intették le Szocsiban. Ez volt a Renault egyetlen pontszerző helyezése, Palmer legjobb hétvégéjén egy 11. pozíciót számlálhatott a neve mellett még a szezonnyitón.

A Renault egyik pilótája sem tudja, vajon jövőre is a csapatnál versenyezhet-e. Magnussen így nyilatkozott a dologról: „Volt néhány jó lehetőségem, hogy megmutassam, mire vagyok képes. Az időmérőn a legtöbbször kihoztam az autóból a maximumot, és én szereztem meg a csapat egyetlen pontjait ebben a szezonban.”

A dán elmondta, hogy ha választhatna, több évre is a franciáknál maradna: „Tudom, hogy ez nem az én döntésem – ha az enyém lenne, hosszú ideig leszerződnék a Renaulthoz – de jelenleg csak a legjobbamat nyújthatom, és meglátjuk, mi fog történni. Nem fogok könyörögni az ülésért. Továbbra is a maximumot hozom a pályán, és azon kívül is.”

 Dppi_magnussen_08.24.



A Renault pilótája szerint nem könnyű a száguldó cirkuszban maradni manapság: „Minden egyes szezonban az F1-ben, akár hosszú szerződése van az embernek, akár a jövőjéért harcol, mindig nyomás alatt van a futamon. Amikor az autóban vagyunk, az mindig egy vizsga, nekünk versenyzőknek.”

Magnussen így folytatta gondolatmenetét: „Ez természetes dolog, ami ezzel a sporttal jár, és tudjuk, hogy a szezon ezen szakaszában sok a pletyka a pilóták körül, hogy mennek-e vagy maradnak. Azt már megtanultam legutóbb, hogy a száguldó cirkuszban sosem érezheti magát az ember biztonságban.”

A dán szerint nem rajta múlik a csapat döntése a pilótapárosról, amit szeptemberben hoznak a nagyközönség elé: „Olvastam, amit Fred mondott. Ha ez így van, az jó hír. Világos, ki van harcban az ülésekért, de lesz ami lesz. Egy részről rajtam is múlik a döntés, mert én vezetem az autót, de ez nem csak erről szól sajnos. Mint már mondtam, a legjobbamat nyújthatom.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: