DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Verstappen: Idén biciklit használok Spában

A fiatal hollandot tavaly megizzasztotta a hosszú belga versenypálya. Csapattársa, Ricciardo már F1-es győzelmet is szerzett a helyszínen, ahol az időjárás megtréfálhatja a mezőnyt.

A nyári szünet után 13. idei állomásával tér vissza a Formula-1, a legendás spái pályával – már az első, 1950-es szezonban járt itt a sorozat. A verseny előtti hétfőn a Red Bull kiküldte előzetes sajtóanyagát két versenyzőjének nyilatkozatával. A pilótáknak különösen két évvel ezelőttről vannak kellemes emlékeik a helyszínről: 2014-ben Daniel Ricciardo harmadik (és egyelőre utolsó) F1-es győzelmét szerezte a pályán, Max Verstappen pedig a Formula-3-ban nyerte a hétvége mindhárom versenyét.

„Nagyszerű hétvége lesz, mivel sok belga és holland szurkoló érkezik, akik mind a versenynaptár egyik leghíresebb pályájára kíváncsiak, amely versenyzői szempontból is az egyik kedvenc” – mondta a holland Verstappen, akinek számos rajongójára számítanak Spában. „Ez a leghosszabb pálya, tavaly gyalog jártam be, nagyon sokáig tartott, idén valószínűleg biciklizni fogok. Szintén az előző évben történt, hogy egy bemutatón a rossz irányba indultam el autóval, egészen érdekes volt.”



Daniel Ricciardo Kaliforniából tér vissza Európába, a nyári szünetet ausztrál barátaival töltötte. „Spa cool hely, a pálya pedig csodás, nagyszerű történelemmel, gyors, sodró lendülettel. Két évvel ezelőtt nyertem itt, mindig is kedvezett nekem. Vicces, mekkora területet foglal el a pálya, egyik felén süthet a nap, míg a másikon eshet. Ami az ételeket illeti, szemlátomást a sült krumpliból és gofriból áll a helyi konyha, ami nem tipikus versenydiéta, de finom.”

A 27 éves pilóta kitért a Belgiumot egy héttel követő versenyre, Monzára is: „Spából egyenesen Olaszországba megyünk. Itt van a világ legjobb pizzája, nevetségesen jó, szeretem. Az olasz rajongók is csodásak, megőrülnek a versenyzéstől, extrémen szenvedélyesek. Kedvelem a parkban fekvő pályát, élvezetes ott versenyezni, és sok az előzési lehetőség.” – mondta Ricciardo, akinek szemlátomást az evésen jártak gondolatai.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: