DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Verstappen-rajongók fogják megszállni Spát

Óriásit ugrottak a Belga Nagydíj jegyeladásai előző évhez képest a holland F1-es őrületnek köszönhetően. Spa-Francorchampsban terrorkészültség lesz, a hadsereg is segít, hogy a rajongók biztonságban legyenek.

A spái Belga Nagydíj mindig különleges a Formula-1 rajongóinak, hiszen hagyományosan ez a verseny vet véget a királykategória nyári szünetének. Idén azonban a helyszínen is jóval többen lesznek kíváncsiak a nagydíjra, mint általában: mióta Max Verstappen a Red Bullhoz igazolt, és az élmezőnyben harcol, a szomszédos Hollandiában kitört a Verstappen-mánia, a jegyeladások pedig negyedével nőttek 2015-höz képest.

„15 000 és 20 000 közötti számú holland nézőre számítunk” – mondta a La Derniere Heure újságnak Andre Mas, a verseny promótere. „25 %-kal járunk előrébb előző évhez képest, ami szintén erős volt. Az összes lelátón elkeltek a helyek, már csak állójegyek maradtak a La Source kanyarnál levő új nézőpontnál.”



A nagyobb tömeg azonban nagyobb biztonsági kockázatot jelent. Belgiumban terrortámadás történt tavasszal, Spa pedig megteszi a kellő óvintézkedéseket: „Mint minden látogatott rendezvénynek, amely több tízezer embert hoz össze, nekünk is szigorú utasításaink vonatkoznak a 3-as szintű terrorkészültségre, miután szomorú események történtek hazánkban és máshol.”

„A nizzai események után el kell különítenünk a gyalogosforgalmat a járművek által használt utaktól, ezért például a La Source elől minden árusítóhelyet eltávolítottunk. A táskák és hűtőtáskák fokozott ellenőrzésen esnek át, és motozást is végzünk, ha szükséges. A hadseregtől is támogatást kaptunk, segítenek, hogy biztosítsuk a maximális biztonságot. Számunkra ez az elsődleges. A közönség minden félelem nélkül érkezhet” – mondta a promóter.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: