DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A McLaren nem kaphat ki privát csapatoktól

A Honda F1-es projektjének vezetője, Yusuke Hasegawa beszélt a japán motorgyártó fejlődéséről - szerinte kis szerencsével még idén elcsíphetnek akár egy dobogós helyezést is.

A Honda-motor előrelépése jól látszik az idei szezonban és a McLaren részéről már érkezett már dicséret: a wokingiak szerint mióta Juszuke Haszegawa vezeti a projektet a japánoknál, sokkal gördülékenyebben megy a munka. A Honda-főnököt a GPUpdate kérdezte.

Alonsostart



"Nyilván boldog vagyok a fejlődés miatt, de ez nehéz, mert nem lehetünk elégedettek azzal, ahol tartunk. Javultunk, úgyhogy boldogabbak vagyunk, de a mi szintünk, a csapat szintje miatt ott kell lennünk a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull mellett, nem kaphatunk ki a Force Indiától, a Toro Rossótól, vagy más privát csapatoktóL" - magyarázta Haszegawa.

"A téli időszakban három dologra koncentráltunk, a megbízhatóságra, az ERS-re és a belsőégésű motorra. Hamar fejlődést értünk el a megbízhatóság terén, ez pedig önbizalmat adott. Nagyon sok dolgunk volt, úgyhogy ez jól jött amiatt is, hogy csak arra kellett koncentrálni, hogy az autó gyorsabb legyen" - beszélt a tavalyi szezon vége óta megtett előrelépésekről.

"Szerintem elmondhatjuk, hogy a motor teljesítményét illetően mindenkinél sokkal nagyobbat javultunk. Persze ez természetes, mert nagyon le voltunk maradva így sokkal többet tudtunk fejlődni. Nehéz számszerűsíteni a helyzetet, de szerintem a negyedikek vagyunk annak ellenére is, hogy hétről hétre csökkentjük a távolságot" - mondta a szakember, majd azt is elárulta, hogy melyik versenyen volt eddig a legelégedettebb.

"Ausztriában nagyon boldogok voltunk. Kanadában bemutattunk egy új fejlesztést, de ott nagyon kell a motoerő, nem számítottunk sokra. Ausztriában aztán nem csak a motor, de a karosszéria is remekül működött."

A jövővel kapcsolatban óvatosan fogalmazott. "Nem várhatunk túl sokat, nem mondhatjuk meg pontosan, hogy hol leszünk jövőre. A Mercedes is fejlődni fog, nem reális, hogy utolérjük őket, de természetesen megpróbáljuk. Idén nem várok dobogós helyezést, de ha ott tudunk lenni az első öt hely környékén, stabilan a pontszerzők között, akkor kis szerencsével akár el is érhetjük egyszer".

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: