DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Mindenki a Renault-t akarja megverni

Nem túl hízelgő a francia gyártóra nézve, hogy ahelyett, hogy a nagyok kezdenének számolni velük, a legkisebb csapatok beszélnek a sárga autók legyőzéséről: a Manor után a Saubernél tettek ilyen nyilatkozatot.

A bajnokság legvégén vívott csata eddig kétesélyes volt: a Manor és a Sauber küzdött a 10., utolsó előtti pozícióért, amelyben jelenleg a brit kiscsapat áll, mivel Ausztriában sikerült pontot szereznie, míg svájci riválisa eddig egyszer sem tudott a top 10-be kerülni. A két istálló azonban nem csupán egymásra koncentrál, mindkettejük célkeresztjébe a Renault került: a Manor azért optimista, mert másokkal ellentétben továbbra sem áll le idei fejlesztésével, és számukra kedvező pályák következnek, míg a Sauber nagy ambícióinak a tulajdonosváltás az oka.

„Teljesítmény, ez minden, amit akarunk. Új alkatrészeket szeretnénk az autón, és arra számítunk, hogy a következő néhány versenyen ez meg is valósulhat. Ezáltal a kocsi gyorsabb lesz, és versenyképesebbek leszünk, ahogy eddig is kellett volna. A szezon elejétől fogva ezt terveztük, de nem volt lehetőségünk rá” – beszélt a csapat brazil tagja, Felipe Nasr arról, mire számítanunk a Sauber anyagi helyzetét stabilizáló változástól.



„Jövő évben több időnk lesz, nagyobb befektetéseket vállalhatunk, több teendőt el lehet végezni. De ezt az idényt sem írnám még le. Továbbra is harcolhatunk pontokért, ezeket is kell majd megcéloznunk, különösen a Manor elleni harcban. És a Renault sincsen messze, még csupán hat pontot szereztek. Természetesen ez egy olyan játék, ahol mindenki tesz azért, hogy minden nappal előrébb kerüljön. De amint megérkeznek az alkatrészeink, az autó gyorsabb lesz, és magasabb pozícióért harcolhatunk. Miért ne lehetnének ezek pontok? Még mindig sok verseny van hátra, és sok minden történhet” – beszélt a Renault célba vételéről a derűlátó Nasr.

A pilóta hozzátette, az előző hónapokban a Sauber nem tudta kihasználni a rendelkezésre álló erőforrásokat: a tervezőrészlegen szünetelt a munka, a mérnökök arra vártak, hogy zöld utat kapjanak, de a jelzés csak most érkezett meg. „Nagy megkönnyebbülés ez mindenkinek. Remek hírek, boldog vagyok a csapat miatt, hogy a végén sikerült megoldást találniuk. Friss lökést kaptunk mindannyian, és új perspektívából várhatjuk, hogy következő fejezet kezdődjön.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: