DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Mikor lesz erős középcsapat a Manor?

Körülbelül 2019-ben – az istállónál már most rendszeresen a Q2-be jutnának, de tudják, hogy a felzárkózás éveket fog igénybe venni. A Renault-t viszont már idén megvernék.

A Manornak, amely jelenlegi formájában 2015 óta létezik, sokak vélekedése szerint ígéretes jövője van a Formula-1-ben: az Osztrák Nagydíjon a formáció első pontját szerezte (korábban Marussiaként is csak egyszer sikerült a legjobb 10-be jutni), neves szakemberekkel, a Mercedes motorjával rendelkeznek, ráadásul a Belga Nagydíjtól már két nagy tehetségnek kikiáltott pilóta, Pascal Wehrlein és Esteban Ocon fog versenyezni náluk. Mindezek mellett még évek kérdése, mire stabil középcsapat válik a jelenleg csak sereghajtónak nevezhető istállóból.

„Az igazság az, hogy csalódott vagyok. Ha teljesen őszinte leszek, azt mondom, abban a helyzetben kellene lennünk, ahol minden alkalommal a Q1-ből továbbjutás közelében lennénk. Itt kellene tartanunk” – beszélt Dave Ryan, a Manor versenyigazgatója arról, hogy a csapat nem elégszik meg jelenlegi teljesítményével. „De ne feledjük el, hogy nagyon kevés erőforrással sikerült óriásit lépnünk előre előző évhez képest. Egészen megkapó, amit a köridőbeli javulásban sikerült elérnünk a tavalyi évhez képest. Ez már önmagában fantasztikus, de ennél is jobbnak kell lennünk.”



„Arra törekszünk, hogy erős középmezőnybeli csapattá váljunk, ami reális elképzelés, de két-három évig el fog tartani, talán ennél is tovább. Egyik napról a másikra nem fog sikerülni, ahhoz túl nagy feladat. A verseny ott roppantul erős, a többiek már egy ideje benne vannak, sok emberrel rendelkeznek, a kisujjukban van a szaktudás. Náluk kell jobb munkát végezni.”

Ennek ellenére a Manor idén nem csupán a Saubert akarja legyőzni, de a Renault-t is célba veszi, amely eddig szintén csak egyetlen versenyen tudott pontot szerezni. „Ami a következő pályákat illeti, Spa mindig nehéz, jó egyensúlyú autóra lesz szükségünk, hogy ott gyorsak legyünk. Monzában szintén egész jól kell teljesítenünk. A jelenlegi helyzetünkben az a teendőnk, hogy ahol tudunk, a Sauber előtt legyünk, és kihasználjuk, ha előttünk történik valami. Meg kell előzni a Saubert, és meg kell próbálnunk Renault elé kerülni. Továbbra is érkezik néhány fejlesztés, ami örömteli dolog. Amíg a pályán mutatott teljesítményre sikerül fordítanunk őket, biztos vagyok benne, hogy rendben leszünk” – zárt Ryan.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: