DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Massa napjai meg vannak számlálva az F1-ben?

A brazil F1-es pilóta annyira esélytelen a Williamsnél Valtteri Bottasszal szemben, hogy hiába a rutin, erősen kérdéses, hogy kelleni fog-e bárkinek a következő szezonra.

Az előző két szezon remeklése után idén szenved a Williams, nemhogy nem tudták megtartani a konstruktőri harmadik helyüket, de a tempót tekintve már a negyedik, sőt, akár az ötödik pozíciójuk sem biztos - a Force India több pontot szerzett náluk az utóbbi időben és bizonyos pályákon a McLaren, vagy a Toro Rosso is jobban működik.

MassaMonaco



Eddig tulajdonképpen csak Bahreinben és Szocsiban lehettek elégedettek összességében, illetve egyszer, Kanadában állhatott dobogóra Valtteri Bottas. A finn pilóta az autó gyengélkedése ellenére egyértelműen veri Felipe Massát házon belül, ez pedig minden dicséret ellenére elég beszédes a brazil teljesítményével kapcsolatban.

Az időmérőket tekintve egyszer, Oroszországban ért oda a második sorba, ezen felül pedig még kétszer a harmadikba - a Mercedes-motort kihasználva Bakuban az ötödik, Bahreinben a hatodik rajtkockából indult. Ezzel szemben Bottas Oroszországban az első sorba kvalifikálta magát és ezen felül is háromszor ért oda a legjobb hatba, össszességében pedig 10-2-re veri veterán csapattársát, ami hatalmas különbség...

A differencia a versenyeken is egyértelmű, jobban bánik a gumikkal és jobban valósítja meg a stratégiát Bottas, Kanada óta csak Silverstone-ban végzett előrébb a brazil, egyébként a finn pilóta minden futamon csapattársa előtt végzett - ebben egy hatodik és három kilencedik hely szerepel, míg Massánál egyetlen pont árválkodik.

Ugyan a tabellán csak két helyezés a különbség köztük, de ez a valóságban húsz pontot jelent (58-38) és az eddigiek alapján úgy tűnhet, hogy Massa napjai meg vannak számlálva - nem csak a csapatnál, de lehet, hogy a Formula-1-ben is. Saját bevallása szerint nem szívesen versenyezne a rajtrács végén, jó csapathoz akar kerülni, a Williamsnél mutatott teljesítménye alapján viszont aligha jelent vonzó célpontot egy ilyen istálló számára - amíg Perez, Button, vagy éppen a fiatal tehetségek is elérhetőek...

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: