DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

A Ferrari után a Red Bull is kipróbálta a szélesebb Pirelliket

A Red Bull fejezte be azt, amit a Ferrari a hét elején elkezdett – az energia-gyártó csapata is pályára vitte a 2017-es F1-es szezonban bevezetendő új, szélesebb PIrelliket.

A Ferrari hétfőn és kedden Fioranóban vitte pályára a vizes pályára alkalmas abroncsokat, majd a teszt szerdán és csütörtökön tovább folytatódott – immár Mugellóban, ahol a Red Bull színeiben Sebastian Buemi tudását kérték fel segítségként. A tesztprogram során a csapat feladta az volt, hogy a 2017-es slick abroncsokat tegye próbára – így is történt.

 Pirelli



Miután a Ferrari a 2015-ös versenygép módosított verziójával körözött Fioranóban, a Red Bull az RB11-es autóját alakította át egy kicsit a tesztnek megfelelően. Buemi szerdán összesen 82 kört tett meg a mugellói aszfaltcsíkon, csütörtökön pedig tovább folytatta a munkát, és további 93 kört teljesített. A tartalékversenyző a teszt során különböző keverékeket tesztelt, valamint új konstrukciókat is kipróbált.

Csütörtökön a Pirelli arra is fókuszált, hogy képbe kerüljenek, körülbelül mennyivel lehetnek gyorsabbak az autók jövőre – ezért néhány mért kört is teljesítettek, ám az időeredmény nem hivatalos. A csapatok most megkezdik kéthetes nyári szünetüket, majd szeptemberben tovább folytatódik a Pirelli munkája is, hiszen 6-án a Ferrari két napot tesztel majd Barcelonában, a Mercedes pedig ugyanekkor szintén pályára viszi a 2017-es abroncsokat a Paul Ricard versenypályán.

 

A héten szerzett eredményeket a Pirelli elkezdi elemezni, hogy a szeptemberi teszten fel tudják használni az eddigi tapasztalatokat. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: