DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Rosberg mélyponton - fel tud innen állni?

Több komoly pofont is kapott az utóbbi hetekben a Mercedes német F1-es versenyzője, de szerinte mindig az ilyen pillanatok után a legerősebb - ezt most is meg fogja mutatni.

Nem túlzás azt állítani, hogy 2016-ban még nem volt annyira mélyen Nico Rosberg, mint ahonnan most össze kell magát szednie a nyári szünet alatt. A parádés idényrajt és a sorozatban érkező négy győzelem óta elveszítette a fonalat, egyetlen egyszer, Bakuban tudott nyugodt és kiegyensúlyozott maradni, egyébként az utóbbi hét futamból hatszor Lewis Hamilton győzött.

RosbergMonaco_1



A német versenyző ráadásul nem csak egyszerűen kikap csapattársától, de ezúttal befért elé a két Red Bull is, Monacóban csak hetedik, Kanadában ötödik, Ausztriában negyedik, Silverstone-ban pedig harmadik helyen végzett. Emellett most már nem először produkált minimum megkérdőjelezhető manővert, hiszen a Hungaroringen megszerzett pole-jával sem mindenki értett egyet, most Verstappent, Ausztriában Hamiltont terelte ki a pályáról. Monacóban végig lassú volt, Kanadában kis híján kiesett Verstappen megelőzése közben és a technika ördöge sem kíméli - a Német Nagydíj időmérője előtt Silverstone-ban is gondja akadt a Mercedesszel.

"Rendkívül csalódott vagyok, mert szenzációs időmérőt futottam és pénteken úgy éreztem, hogy a versenytempóm is nagyon jó lehet. Optimista voltam és úgy gondoltam, hogy meg tudom nyerni ezt a futamot, úgyhogy egyszerűen csalódott vagyok amiatt, hogy minden dolog rosszul alakult" - mondta a német pilóta hazai futamát követően.

"Biztos vagyok abban, hogy meg tudom mutatni: a legnehezebb pillanatok után vagyok a legerősebb újra és újra. Nincs probléma" - tekintett előre optimistán Rosberg. Egy öröme lehetett július folyamán: újabb két évre meghosszabbította szerződését a Mercedesszel...

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: